Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Apel Ministarstvu

Hitno traže rampe na pruzi u Taborištu

rampa
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Velika je to opasnost jer je u blizini škola pa djeca moraju prijeći prugu – ističe zamjenik župana Marijo Klement

U sudaru vlaka i automobila u Podravskoj ulici u Taborištu u Virovitici, na pružnom prijelazu bez rampe i svjetlosne signalizacije, jedna je osoba nedavno izgubila život. Reagirale su na to lokalne vlasti pa su virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, virovitičko-podravski župan Igor Andrović te zamjenik Marijo Klement s tom tragedijom odmah upoznali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, državnu tajnicu u tom ministarstvu, te nadležne u HŽ Infrastrukturi. Zatražili su žurno postavljanje rampe kako bi se izbjegle nove tragedije. Resorno je ministarstvo, naime, odobrilo rampe u Podravskoj te Istarskoj ulici u Taborištu, no HŽ Infrastruktura još nije osigurala te prijelaze.

– Velika opasnost prijeti na pružnom prijelazu u Podravskoj ulici jer je u blizini škola pa djeca moraju prijeći prugu. Osim toga, velik dio stanovnika naselja mora prijeći ovaj prijelaz kako bi došli do glavnih prometnica koje ih vode prema središtu Virovitice i Osijeku. Prijelaz je osiguran samo Andrijinim križem i znakom stop, nema polubranika i zvučne ili svjetlosne signalizacije. Godinama se govori o postavljanju rampe, postoji čak i peticija nekoliko stotina stanovnika toga prigradskog naselja – govori zamjenik župana Marijo Klement. Kako bi se projekt ubrzao i povećala sigurnost građana u Taborištu, Grad Virovitica, nastavlja naš sugovornik, ponudio je sufinanciranje, pa bi tako gradska uprava preuzela na sebe troškove izrade projektne dokumentacije. – Prioritet su nam oba prijelaza u Taborištu. Iz Ministarstva i HŽ Infrastrukture odgovorili su nam kako se radi na rješavanju tog problema te da će dati sve od sebe da prijelazi budu osigurani već ove godine – optimističan je Klement.

Subvencije za liječnike Županija pomaže doktorima medicine pri kupnji stana Virovitička županija daje potporu liječnicima na stambene kredite