Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Županiji darovana zgrada

Hospicij Babindub bit će mjesto podrške, brige i pomoći bolesnima

Foto: Zadarska županija
Ugovor su potpisali župan Božidar Longin i ministar Mario Banožić koji je istaknuo da je zadovoljan što lokalne jedinice projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području

Ministar državne imovine Mario Banožić boravio je u službenom posjetu Zadarskoj županiji. U Domu županije ministar je održao radni sastanak sa županom Božidarom Longinom te gradonačelnicima i načelnicima s područja Zadarske županije.

Potpisivanje ugovora za hospicij Dostojanstveno umiranje Potpisan ugovor za gradnju 'Hospicija Matošić' u Splitu

Raspolaganje i aktiviranje državne imovine, prioritetni predmeti te neriješeni imovinsko-pravni odnosi bili su glavne teme sastanaka.

Neriješenih 88 zahtjeva

U Zadarskoj županiji razgovaralo se o 88 neriješenih zahtjeva, koje je i Županija nedavno proslijedila u Ministarstvo državne imovine, ali i o prijedlozima kako državnu imovinu što brže i učinkovitije staviti u funkciju.

Tom prigodom ministar Banožić i župan Longin potpisali su ugovor kojim Ministarstvo državne imovine daruje nekretninu u KO Crno, za smještaj Centra za palijativnu skrb Zadarske županije – Hospicija Babindub. Zgrada, čija procijenjena vrijednost iznosi 3,6 milijuna kuna, postat će mjesto podrške, brige i pružanja pomoći bolesnim osobama, ali i njihovim obiteljima.

Uređaj za dezinfekciju prostora za riječki hospicij humanitarna akcija Riječkom hospiciju darovan uređaj za dezinfekciju prostora

– Suradnja županije i Ministarstva državne imovine uvijek je bila na najvišem nivou. Drago mi je što smo potpisali ugovor o darovanju, jer sada možemo krenuti u realizaciju projekta. To je za nas važan projekt, koji je od općeg, javnog i socijalnog interesa – naglasio je župan Longin.

To je šesta nekretnina koju je Zadarska županija dobila u mandatu ove Vlade.

Gradit će se i azil za pse

Riječ je o tri zgrade u bivšoj vojarni Stjepana Radića, zemljištu za budući poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku Donjem te nekretnini u KO Bokanjac gdje će se graditi novo sklonište za životinje, odnosno azil za pse.

azil strahuju da će sve propasti Azil za napuštene pse dva mjeseca bez uspjeha traži radnike

– Ministarstvo državne imovine i dalje će ustrajati na suradnji na svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području – rekao je ministar Banožić.