Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec 1750 pregleda
strahuju da će sve propasti

Azil za napuštene pse dva mjeseca bez uspjeha traži radnike

azil
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Dosad im se javila samo jedna zainteresirana nezaposlena osoba, no nije iz Čakovca, pa bi troškovi prijevoza 'pojeli' znatan dio minimalca

Azil za napuštene pse Prijatelji u Čakovcu dva mjeseca pokušava pronaći dva radnika koja bi preko javnih radova uređivala i održavala sklonište. Za projekt “Crvena kućica” prikupljeno je 39.000 kuna i kupljen je materijal, no u skloništu ne mogu pronaći dva djelatnika prijavljena na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje najmanje šest mjeseci.

Kako je novac osiguran za šest mjeseci, a dva su već prošla, u udruzi strahuju da će projekt propasti, a time i mogućnost da dobiju dva radnika kojima bi plaće isplaćivala država preko mjere javnih radova. Traže zidare, tesare, keramičare ili pomoćne radnike.

Volonteri kažu da im se dosad javila samo jedna zainteresirana nezaposlena osoba, no nije iz Čakovca, pa bi troškovi prijevoza “pojeli” znatan dio minimalca. Krajem srpnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 3565 osoba, za četvrtinu manje nego u srpnju 2016. Pronaći radnike sve je teže. Pokretači akcije “Crvena kućica” ističu da u Hrvatskoj radi 29 skloništa za napuštene životinje, među kojima i ono u Čakovcu, gdje se volonteri brinu o 400-tinjak pasa, a još ih oko 2000 živi po naseljima bez veterinarske i druge skrbi.