Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POTPISAN UGOVOR ZA PRVU FAZU RADOVA

Hrastovica dobiva vatrogasni dom

Foto: Grad Petrinja
Ugovor s izvođačem radova potpisao je predstavnik DVD-a Hrastovica, a radovi se financiraju iz gradskog proračuna

Potpisan je Ugovor o gradnji vatrogasnog doma u Hrastovici. Ugovor za izvođenje radova potpisali su DVD Hrastovica s izvođačem radova prve faze gradnje. Zlata Jajčinović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, kazala je da je Grad Petrinja u ovom projektu potpora u tehničkom i financijskom smislu budući da će se gradnja financirati iz Proračuna za područje vatrogastva.

Socijalno poduzetništvo Šećernica u petrinjskoj Maloj kući

Prva faza radova vrijedna je oko 500.000 kuna, a cijeli projekt oko 1,6 milijuna kuna. Gradnja bi trebala početi do kraja mjeseca kada građevinska dozvola postane pravomoćna. Vatrogasni dom bit će površine oko 150 četvornih metara od čega je 50 kvadrata prostorija vatrogasnog doma, a ostatak garaža za dva vozila.

– Jedni drugima dajemo poticaj da preuzmemo odgovornost za određene projekte koji su na ponos vatrogastva i tradicije. Uvijek naglašavam da su vatrogasci najbolji partner Gradu, uvijek su tu kad treba i zato zaslužuju ovo. Hrastovica je pokazala da čuva trajne vrijednosti, da ima složne ljude i hvala vam što ste se izborili za ovo. Želim da ovaj današnji potpis bude i drugim društvima poticaj za rad i trud – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Gradnja dvaju kružnih tokova u Požegi bliži se kraju Napokon brži i sigurniji promet vozila i pješaka u Osječkoj ulici

Josip Karaga, predsjednik DVD-a Hrastovica, zahvalio je na projektu ocijenivši da je od iznimne važnosti za Hrastovicu jer će ovo biti prvi put u povijesti da DVD Hrastovica ima prostor u svojem vlasništvu.