Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradnja dvaju kružnih tokova u Požegi bliži se kraju

Napokon brži i sigurniji promet vozila i pješaka u Osječkoj ulici

Foto: pozega.hr
U idućih deset dana započet će asfaltiranje obaju kružnih tokova i njihovo puštanje u promet – rekao je gradonačelnik Puljašić

Gradnja kružnih tokova na križanju ulica Zvonimirove i Osječke te Industrijske i Osječke ulice u Požegi napokon se bliži svome kraju. Radove je obišao gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić u pratnji predstavnika investitora Gorana Martinovića, rukovoditelja poslovne jedinice Osijek i Mate Vinarića, voditelja tehničke ispostave Slavonski Brod.

Ulaganja u prometnu infrastrukturu Po želji mještana ide se u rekonstrukciju Premanturske i Valdebečkog puta

Jedno od najvažnijih gradilišta

– Nalazimo se na jednom od najvažnijih gradilišta u Požegi, zajedno s predstavnicima Hrvatskih cesta kao investitora ovih radova. Uz velike napore Hrvatskih cesta, Grada Požege i drugih dionika u procesu, uspjeli smo dogovoriti i ukloniti sve tehničke nedostatke i probleme i u idućih deset dana započet će asfaltiranje oba kružna toka i njihovo puštanje u promet. Nakon toga započinje gradnja trećeg kružnog toka i nadamo se da će u iduće dvije godine svih sedam faza biti završeno, a cesta D38 osigurati brži i sigurniji tranzit kroz grad Požegu – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Naglasio je da je gradnja kružnih tokova izuzetno važna zbog ubrzavanja protoka prometa, ali isto tako i zbog sigurnosti građana, osobito onih najmlađih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji s autobusnog kolodvora u Požegi redovito pješice prolaze upravo preko ta dva raskrižja. Na ovaj način osigurat će se brži i nadasve sigurniji promet.

VELIKO GRADILIŠTE Nove staze i kolnici u Gradu Đakovu i naseljima

Podsjetimo, dionica državne ceste D38 kroz grad Požegu već je nekoliko mjeseci veliko gradilište. Hrvatske ceste su u svom planu investicijskog održavanja državnih cesta dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 kroz grad Požegu u dužini od ukupno 3,02 kilometra. Trenutačno se rade faze I i VII radova. Faza VII je dužine oko 300 metara i predstavlja dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. U sklopu rekonstrukcije državne ceste D38 Pleternica-Požega-Pakrac, u Požegi će biti sagrađeno čak sedam novih kružnih tokova. Investicija Hrvatskih cesta “teška” je 76 milijuna kuna, a njezinom realizacijom Požega će konačno dobiti dobru i kvalitetnu prometnicu za 21. stoljeće.

Moderniziranje traka

– U prvoj fazi vrijednoj 13,6 milijuna kuna grade se tri kružna toka koja će sigurno olakšati odvijanje prometa na ovim opterećenim križanjima na kojima je, nažalost, često dolazilo i do prometnih nezgoda. Ovim putem zahvaljujem i Hrvatskim cestama što su prihvatile naše sugestije o potrebi moderniziranja tog prometnog traka koji će omogućiti brz i siguran promet kroz Požegu i prigradska naselja – istaknuo je Puljašić.