Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Ulaganja u prometnu infrastrukturu

Po želji mještana ide se u rekonstrukciju Premanturske i Valdebečkog puta

Foto: Grad Pula
Sanacija, uređenje i modernizacija prometne infrastrukture pridonosi kvaliteti življenja u gradu Puli stoga iste aktivnosti spadaju u prioritetne aktivnosti gradske uprave

Sljedeća godina nije godina velikih infrastrukturnih projekata u centru grada, ali će se potrebna sredstva usmjeriti u realizaciju jednako važnih projekata poput rekonstrukcije Premanturske i Valdebečkog puta.

VELIKO GRADILIŠTE Nove staze i kolnici u Gradu Đakovu i naseljima

Sigurnost i protočnost

Ovaj projekt višegodišnja je želja mještana i Mjesnog odbora Valdebek i upravo rješavanjem dionice Premanturske ceste s izgradnjom rotora te potom, između ostalog, i dijela Valdebečkog puta uspjet ćemo postići znatno veću sigurnost i protočnost prometa kako za lokalno stanovništvo tako i za sve ostale sugrađane koji prometuju ovim frekventnim dionicama. Siguran sam da će se radovi završiti u zacrtanim rokovima i da će građani biti zadovoljni učinjenim – istaknuo je Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule na prošlotjednoj konferenciji za medije na kojoj je najavljen početak rekonstrukcije Premanturske ceste uključujući i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem.

Ti radovi predstavljaju prvu fazu realizacije cjelovitog projekta za koji je provedena zajednička nabava s društvom Vodovod Pula d.o.o. ukupne vrijednosti 10,2 milijuna kuna. Isto tako zamjenik gradonačelnika posebno je istaknuo kako je dogodine u planu još nekoliko sličnih projekata koje su građani Pule na sastancima i tribinama za proračun iznijeli kao važne i prioritetne za njihovu kvalitetu života poput Šišanske ceste i Paduljskog puta te je iskoristio priliku da se unaprijed zahvali sugrađanima i svim sudionicima u prometu za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova.

Nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih međimurskih škola NATJEČAJ OGRANKA Nagrade za dječje radove na kajkavskom

Sanacija, uređenje i modernizacija prometne infrastrukture pridonosi kvaliteti življenja u gradu Puli stoga iste aktivnosti spadaju u prioritetne aktivnosti gradske uprave. Razvojem prometne infrastrukture teži se dodatno podići razinu sigurnosti i prometne protočnosti za sve sudionike u prometu. U sklopu zajedničke nabave, osim navedene rekonstrukcije Premanturske i izgradnju rotora, projekt, između ostalog, obuhvaća i izgradnju dijela Valdebečkog puta te vodovodne mreže u zoni zahvata, a rok izvođenja svih planiranih radova je 150 dana. S izvođačem radova, pulskim društvom Cesta d.o.o. zaključen je Okvirni sporazum o izvođenju radova, koja realizacija će se izvoditi u fazama.

Opis radova

Prva faza obuhvaća izgradnju dijela Premanturske ceste do Wolffove ulice u dužini od oko 196 metara, uključujući i izgradnju rotora na raskrižju s Valdebečkim i Kavrerskim putem, izgradnju Kavrerskog puta u dužini od oko 36 metara te dijela Valdebečkog puta u dužini od oko 56 metara. Osim izgradnje prometnih površina u sklopu radova po prvoj fazi izgradit će se i obostrani nogostupi, oborinska odvodnja, javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura (EKI). Nadalje izvest će se potporni zidovi na dijelu Premanturske između raskrižja Prematurska/ Valdebečki put i Premanturska/ Wolffova te izmještanje i zaštita elektroenergetske mreže na dijelu Premanturske između raskrižja Prematurska/Valdebečki put i Premanturska/Wolffova.

U dvije obnovljene škole predviđena je i 80-postotna ušteda u potrošnji energenata Radovi teku dobro Županija ulaže više od 60 milijuna kuna u energetsku obnovu četiriju ustanova

U tijeku je priprema gradilišta dok konkretni radovi na samoj rekonstrukciji prometne površine planiraju započeti sutra, 17. studenog, kada će se dionica Premanturske ceste zatvoriti za prometovanje uz osigurane obilazne pravce. Nakon što se izvedu radovi po prvoj fazi, kao što je uvodno istaknuto, na temelju okvirnog sporazuma, nastavit će se s ostalim planiranim radovima koji se odnose na rekonstrukciju dijela Valdebečkog puta do Ulice Jasne Crnobori, rekonstrukciju Premanturske do Alverdea, odnosno sve planirane dionice zajedno s radovima na vodovodnoj mreži. Projektant je društvo Via ing d.o.o. Pula, a nadzor će obavljati Učka konzalting d.o.o. Pula.