Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovar

Hrvatska vojska uređuje dječja igrališta

1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na svakom igralištu radi skupina od pet vojnika, s materijalom koji je osigurao Grad Bjelovar, rekao je brigadir Marijan Cikuš

U sklopu uspješne suradnje Hrvatske vojske s civilnim institucijama i lokalnom zajednicom pripadnici Topničko-raketne pukovnije i Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HV-a u utorak i srijedu uredit će šest dječjih igrališta.

Intervju s gradonačelnikom Darijem Hrebakom Poznati smo kao transparentan grad bez prireza, riješili smo čvor Farkaševac...

Radovi obuhvaćaju bojenje dječjih sprava, zamjenu dotrajalih dijelova sprava te po potrebi istezanje i postavljanje žičanog pletiva kojom su ograđena igrališta. Na zadaći je angažirano deset pripadnika Topničko-raketne pukovnije i pet pripadnika Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Jedno od igrališta obišli s zapovjednik Topničko-raketne pukovnije i vojarne „Bilogora“ u Bjelovaru brigadir Marijan Cikuš i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

- Topničko-raketna pukovnija i Topničko-raketna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade imaju akciju uređenja šest dječjih igrališta s obzirom na to da naši ljudi ovdje rade i žive. Na svakom igralištu radi skupina od pet vojnika, s materijalom koji je osigurao Grad Bjelovar. Mi dajemo dobru volju i ruke da dovedemo igrališta u funkciju. To je nastavak uspješne suradnje s Gradskom upravom i Županijom u raznim projektima i aktivnostima - rekao je brigadir Cikuš.

Grad Bjelovar pomaže poljoprivrednicima Pčelarima, uzgajivačima konja, zakupcima na tržnici i stočaru dodijeljeno 252.000 kuna

Zamjenik Brajdić zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na sudjelovanju istaknuvši da je važno da djeca imaju normalne uvjete za rast i razvoj.