Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Krapje

I oldtimer traktor Krapec vozit će po selu na Danima europske baštine

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Uz lokalne specijalitete i zabavni program, posjetitelji će se moći voziti i ploviti, a udruga Topot će dovesti konje pa će se moći okušati i u jahanju

Dani europske baštine obilježit će se u Krapju koje je 1995. godine proglašeno selom graditeljske baštine i od propadanja čuva mnoge drvene kuće te karakteristične građevine za život u tom dijelu Posavine, najavio je organizator.

Dani europske baštine održavaju se u rujnu diljem Europe, a svrha im je predstaviti kulturnu raznolikost i bogato nasljeđe europskih naroda te upozoriti na potrebu zaštite i očuvanja te baštine.

Jubilarni Lipovljanski susreti U mjestu s 3500 stanovnika i pripadnici 13 nacionalnih manjina

Subotnji program, u selu Krapje na rubu Parka prirode Lonjsko polje, počinje natjecanjem u sportskom ribolovu, no središnji program počinje u 10 sati kada će Hrvatski foto kino savez postaviti izložbe fotografija o Lonjskom polju, a neke će svoje motive otiskivati i na tekstil.

- DVD Krapje prezentirat će starinsku vatrogasnu opremu, a svojim će se vozilima pohvaliti i hrvatski oldtimer klubovi. Dok će povijesni automobili biti uredno parkirani, mjestom će voziti Krapec, oldtimer traktor - najavljuje organizator.

Uz lokalne specijalitete i zabavni program, posjetitelji će se moći voziti i ploviti, a udruga Topot će dovesti konje pa će se moći okušati i u jahanju.

sisačko-moslavačka županija Rezultati - u dvije godine 250 obrtnika i 500 zaposlenih više

- Kako su nekoć živjeli stanovnici Krapja, moći će se doznati posjetom Etno zbirci Palaić, upoznati tradicijske zanate, ali i kupiti suvenire te ekološke proizvode tamošnjih poljoprivrednika - stoji u priopćenju.

Organizatori Dana europske baštine u Krapju su Općina Jasenovac, Turistička zajednica Općine Jasenovac i Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.