Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion

I ove godine besplatno ljetovanje za učenike 4. razreda u Splitu

storyeditor/2024-06-24/smz_a_slager_ljetovanje__1_.jpg
1/2
Foto: SMŽ UČENICI i njihovi pratitelji iz 34 škole u dva termina upoznat će ljepote srca Dalmacije
Ljetovanje za sve četvrtaše osigurali su Sisačko-moslavačka i Splitsko-dalmatinska županija na temelju sporazuma koji su potpisali župani Celjak i Boban

Treću godinu zaredom izvrsnom suradnjom Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije osigurava se ljetovanje u Splitu svim učenicima četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, bez obzira na to je li osnivač njihove škole Županija, Grad Sisak, Grad Kutina ili Požeška biskupija. Ljetovanje za sve četvrtaše osigurali su Sisačko-moslavačka županija i prijateljska Splitsko-dalmatinska županija na temelju sporazuma koji su i ove godine potpisali župani Ivan Celjak i Blaženko Boban.

Ide gotovo 1000 učenika

– Ovo je već treće ljeto da naši učenici idu na ljetovanje u Split. Ovog smo ljeta osigurali besplatno ljetovanje za više od 2000 učenika i njihove pratitelje i ovo je zaista jedan od najdražih projekata županijske uprave jer omogućujemo djeci uspomene koje će pamtiti cijeli život – rekao je župan Ivan Celjak prilikom potpisivanja sporazuma s ravnateljima osnovnih škola o odlasku na ljetovanje.

Da je riječ o odličnoj organizaciji te mnoštvu edukativnih i zabavnih aktivnosti za naše učenike govori u prilog činjenica da i ove godine vlada velik interes učenika za odlazak na ljetovanje. Gotovo 1000 učenika i pratitelja iz 34 škole u dva termina upoznat će ljepote srca Dalmacije.

Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

– Velika se pozornost posvećuje organizaciji ovog ljetovanja. Splitsko-dalmatinska županija i ove godine osigurava u srcu sezone velik broj volontera, a zajedno s učenicima u Split se upućuje i veliki broj pratitelja koji će se brinuti o našim učenicima. Prethodne dvije godine nismo imali nikakvih većih zdravstvenih problema, nesreća i nezgoda, a vjerujemo da će tako biti i ove godine. Iskustva učenika koji su ljetovali u Splitu i njihovih roditelja su jako pozitivna. Ovakvo ljetovanje u svakom slučaju rasterećuje i njihov kućni budžet – rekao je župan Ivan Celjak.

Bogat program u Splitu

Prva grupa učenika bit će na ljetovanju od 16. do 20. srpnja, a druga grupa učenika ljetovat će u Splitu od 23. do 27. srpnja. Oni će biti smješteni u Splitu, imat će puni pansion, a tijekom ljetovanja posjetit će stadion Poljud, staru splitsku gradsku jezgru, otok Brač i prekrasni grad Supetar, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, a obići će i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici. Svakoga dana kupat će se na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.

storyeditor/2024-06-19/Oleg.jpg Rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda U Gospiću uređuju ceste, postavljaju plinsku, elektro i vodovodnu mrežu storyeditor/2024-06-20/a_prijevoz_foto_kristijan_toplak.jpg Izvrsni rezultati javnolinijskog prijevoza Za 91,27% porasla prodaja jednosmjernih karata storyeditor/2024-06-20/vrtici_grade_B.jpg Jedan vrtić trebao bi biti gotov na jesen, a drugi na proljeće Grade se dva nova dječja vrtića za 330 mališana