Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
preventivna akcija

I Solin se pridružio kampanji "Żeliš li se mijenjati za mjesto?"

1/6
Foto: Grad Solin
Akcijom se želi podići razina svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te postizanje razine tolerancije kod svih sudionika u prometu

Tijekom dana pokraj parking prostora unutar solinskih parkirališta postavljeni su tzv. "živi znakovi" u sklopu kampanje tvrtke Split parking kojom se želi građane osvijestiti da se ne parkiraju (nepropisno) na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom (OSI).

Postavljeni su personalizirani znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje postavljaju pitanje “Želiš li se mijenjati za mjesto?”, čime se građane na direktan način upozorava da promisle dvaput prije nego se pored “zdravih nogu” parkiraju na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom.

Foto: Grad Solin

Glavni cilj ove kampanje je upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako, naravno, i sami nemaju oznaku pristupačnosti. Kampanja za cilj ima pomoći u rješavanju još jednog velikog problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću na čijem se rješavanju intenzivno počelo raditi u proteklim mjesecima, a to je zloporaba znaka pristupačnosti na razini cijele Hrvatske.

Akcijom se želi podići razina svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te postizanje razine tolerancije kod svih sudionika u prometu.

GK Salto Prvenstvo RH u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici GK Salto ima državnu prvakinju, Noru Mudnić

Ovakvim preventivnim akcijama, Grad Solin nastoji senzibilizirati vozače da znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba. Kako bi se još jednom javno apeliralo na probleme koje dio naših sugrađana ima prvenstveno kod parkiranja i korištenja javnog gradskog prostora te zloupotrebe znaka pristupačnosti ovim putem molimo sve osobe s invaliditetom da provjere rok valjanosti svoje iskaznice te na vrijeme stare iskaznice zamjene s novim.

Tijekom kampanje i u buduće Prometno redarstvo grada Solina vršiti će pojačani nadzor nad mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom.

25. Interstas Grad Solin i ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate Jubilarni 25. Interstas u Solinu