Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
PRILAGODILI SE UVJETIMA

I u Osnovnoj školi u Vodicama radit će u dvije smjene, sat kraći pet minuta zbog dezinfekcije

Srednje škole u županiji koje imaju odgovarajuće uvjete radit će u jednoj smjeni kao i do sada
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Uz škole koje su do sada radile u dvije smjene, na dvosmjenski rad zbog epidemioloških mjera prešli su i u Osnovnoj školi Vodice, i to odjeljenja od petog do osmog razreda. U osnovne škole u Županiji ove je godine upisano 66 učenika manje nego u prošloj školskoj godini.

– U 12 srednjih i 14 osnovnih škola kojima je Šibensko-kninska županija osnivač danas je počela nastava. Zbog epidemije izazvane koronavirusom sve su se škole prilagodile na nove uvjete. Uz škole koje su do sada radile u dvije smjene, na dvosmjenski rad zbog epidemioloških mjera prešla je i Osnovna škola Vodice, i to odjeljenja od petog do osmog razreda. U osnovnim školama koje rade u dvije smjene nastavni sat skraćen je za 5 minuta radi potrebnog vremena za provođenje dezinfekcije između dviju smjena. Tehnička škola, Industrijsko-obrtnička, Srednja strukovna škola, dvije kninske i jedna drniška srednja škola imaju adekvatne prostorne uvjete te će i dalje raditi u jednoj smjeni. Iz decentraliziranih sredstava nabavljene su dvije perive maske po učeniku i dezinfekcijska sredstva – izvijestili su iz Županije.

Nastavni sat u školama skratit će se za pet minuta Organizacija nastave U školske klupe danas sjeda 13.000 djece diljem županije, među njima i 1129 prvašića

Manje upisanih prvašića

U osnovne škole u Šibensko-kninskoj županiji u školskoj godini 2020./2021. upisano je 7104učenika, 66 manje u odnosu na školsku godinu 2019./2020. Prvašića je 855, što je 15 manje nego prošle školske godine. U srednje škole upisano je 3316 učenika, od toga 897 u prvi razred. U odnosu na prošlu školsku godinu, 29 učenika više upisano je u prve razrede srednjih škola. Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik, Tehnička škola Šibenik i Medicinska škola Šibenik su popunjene, a u ostalim srednjoškolskim ustanovama u Županiji ostalo je 81 slobodno mjesto.

Županova čestitka

Župan Goran Pauk poželio je sretan početak i uspješnu novu školsku godinu svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Županiji, njihovim učiteljima, roditeljima, ravnateljima i svima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu.

– Prvi dan škole uvijek je poseban i uzbudljiv doživljaj u životu svakog učenika, roditelja i nastavnika, a ovogodišnji nadasve. Iza nas i pred nama su veliki izazovi; učimo i navikavamo se živjeti u „novom normalnom vremenu“ koje zahtijeva povećanu odgovornost, oprez i suzdržavanje od socijalnih kontakata. Svima nam to teško pada, a posebno djeci. Ipak, ovakvo stanje je, vjerujem, samo privremeno, i uskoro ćemo se vratiti svom starom načinu života. Do tada, svi zajedno moramo se potruditi da ovaj period uspješno prebrodimo – rekao je.

Sjednica Učiteljskog vijeća OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” SASTANAK UOČI POČETKA ŠKOLSKE GODINE Učenicima i zaposlenicima škola zaštitne maske

Posebne čestitke uputio je najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe: – Dragi prvašići, danas počinje najljepše i najuzbudljivije razdoblje vašeg života, školsko doba. Razvijajte svoje sposobnosti i talente, budite vrijedni, učite i poštujte svoje nastavnike. I naravno, uživajte u druženju s prijateljima.