Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Prezentacija o budućem poduzetničkom inkubatoru

IKT sektor kao budućnost razvoja županijskoga gospodarstva

Sastanak o budućem Poduzetničkom inkubatoru
Foto: Brodsko-posavska županija
Na sastanku je zaključeno kako 
prije gradnje Poduzetničkog inkubatora treba uskladiti obrazovne programe s budućim potrebama tržišta rada

U Brodsko-posavskoj županiji svjesni su činjenice da je sektor informacijsko-komunikacijskih tehnologija jedno od najvećih područja obuhvaćenih natječajima financiranim sredstvima EU i da na njegovu razvoju počiva razvoj gospodarstva i povećanje njegove konkurentnosti. Stoga su među svoje strateške projekte uvrstili izgradnju i opremanje Poduzetničkog inkubatora za IKT i robotiku INCUBOTIC u Slavonskom Brodu, koji bi pružao ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija. S ciljem stvaranja jasnije slike što je potrebno za stvaranje jednog IKT centra i koje su potrebe IKT sektora na području Brodsko-posavske županije, u Slavonskom Brodu održana je prezentacija na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja tvrtke Connect IT nad 30-ak registriranih subjekata iz ove djelatnosti.

Čardak - vidikovac Projekt razvoja cikloturizma i turističke infrastrukture Čardak iz doba Osmanlija na pašnjaku Iva

Pokazalo se kako su najveći problemi poslovanja nedostatak programa edukacije, nemogućnost opremanja robotičkih, istraživačkih i razvojnih laboratorija te nedostatak novca za opremanje prostora i samostalnu proizvodnju.

No, ta slika mogla bi se popraviti organizacijom edukacija, poticanjem specijalističkih znanja i pružanjem potpore eksperimentalnom razvoju proizvoda i usluga.

– Za stvaranje kvalitetnih pretpostavki prije same izgradnje Poduzetničkog inkubatora potrebno je u skoroj budućnosti omogućiti infrastrukturu za razvoj poduzetništva i inovacija, uskladiti obrazovne programe s budućim potrebama tržišta rada – istaknuto je na prezentaciji.

sastanak župana marušića s predsjednicom Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci Brod... Gradnja poduzetničkog inkubatora u Pločama Nakon dubrovačkog gradi se novi poduzetnički inkubator Župan Dobroslavić zadovoljan radovima na poduzetničkom centru u Pločama