Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Prijam kod Puljašića

Ilijanine plesačice najbolje su požeške promotorice

Foto: pozega.hr
Osim ovog velikog uspjeha za požešku plesnu scenu na nacionalnoj razini, obljetnica 20 godina djelovanja Plesne radionice Ilijane Lončar obilježena je i otvorenjem izložbe plesnih fotografija autora Mladena Božičkovića

Gradonačelnik Darko Puljašić primio je članice Plesne radionice Ilijane Lončar koje su dobile još jedno veliko priznanje za svoj rad. Naime, na tradicionalnim, 30. Susretima hrvatskih plesnih ansambala u Velikoj Gorici mlade su Požežanke osvojile nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremenog plesa, i to prema odluci stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture. Čestitajući im na uspjehu, Puljašić je istaknuo kako ta nagrada ne pripada samo njima, nego cijeloj Požegi, čiji su one najveće promotorice.

Izložba o skladatelju Andrić je potaknuo mlade da krenu stazama glazbe

– Drago mi je što ste se prepoznale u umjetničkom izričaju. Kada god mogu, dođem pogledati vaše nastupe, ponajprije Plesokaz koji je danas postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. Ovo je još jedna potvrda da ćete postati vrhunske umjetnice, a vaš grad je tu da vam pomogne na tom putu – poručio je gradonačelnik.

Na susretu je nastupilo 450 plesača okupljenih u 20 ansambala iz Hrvatske i Slovenije, a Požegu su predstavljale koreografije “Melankolija” i “Concerned”.

Osim ovog velikog uspjeha za požešku plesnu scenu na nacionalnoj razini, obljetnica 20 godina djelovanja Plesne radionice Ilijane Lončar obilježena je i otvorenjem izložbe plesnih fotografija autora Mladena Božičkovića. Postav sadrži 73 fotografije koje su bile izložene u prekrasnom galerijskom prostoru POU Velika Gorica tjedan dana na uživanje posjetiteljima galerije.