Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Znanstveni skup “Kojim putem ići?”

Imamo jedan od najvećih porasta isplaćenih plaća u RH

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs pohvalio se i ostalim brojkama istaknuvši kako je Bjelovarsko-bilogorska županija od 2014. do 2016. bila druga u Hrvatskoj po BDP-u, a slični su podaci i za 2018. godinu

U povodu obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije jedan od bitnih događaja svakako je bio znanstveni skup “Gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije: kojim putem ići?” kojemu je prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima. U tu su se svrhu okupili stručnjaci iz područja gospodarstva, a izložene teme bile su utjecaj difuzije inovacija na gospodarski razvoj, šumarstvo bjelovarskog kraja, održivi razvitak prometnog sustava BBŽ-a, srednje školstvo u županiji i ostalo.

preventivna tribina U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji godišnje 500 ljudi doživi moždani udar

– Cilj je ovoga skupa govoriti o stanju u gospodarstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to usporediti sa stanjem u Hrvatskoj. Naglasak je u 13 izlaganja da se nužno brinuti o konkurentnosti, da je izuzetno važna inovativnost kao i povezanost osobito strukovnog školstva i gospodarstva. Važno je i da su tu određena pozitivna kretanja. Ovim skupom otvorit će se i neke perspektive jer znamo da bez gospodarstva nema pravog napretka – rekao je nešto više o cilju održavanja ovog znanstvenog skupa Vladimir Strugar, upravitelj Zavoda u Bjelovaru.

O stanju gospodarstva u županiji na skupu govorio je župan Damir Bajs prisjetivši se padova, ali i dizanja kada je u pitanju gospodarstvo.

Radni sastanak u Zagrebu Dogovaran vozni red za novu dionicu pruge, 1. sagrađenu u 50 godina

– Bjelovarsko-bilogorska županija i njeno gospodarstvo bili su u teškoj situaciji, osobito u razdoblju između 2008. i 2013. Pozitivno je što su od 2014. pa nadalje svi naši podaci u plusu. To znači da, kad govorimo o BDP-u, mi smo tri godine zaredom, od 2014. do 2016., drugi u Hrvatskoj. A te podatke prate i podaci za 2018. Veseli nas da su podaci o porastu gospodarstva najvećim dijelom dvoznamenkasti, od broja poduzetnika koji je porastao za 14%, broja tvrtki koje posluju s dobiti za 12%, porast investicija, a imamo i jedan od najvećih porasta zaposlenih u gospodarstvu, iznad 6,6%. I možda najvažnije: više od 14,4% porast isplaćenih plaća u našoj županiji. To je jedan od najvećih porasta u RH – naglasio je Bajs.

Prve trajne mjere za zadržavanje liječnikai medicinskog osoblja, potpisano novih 12 ugovora Bajs: Izdvojili smo tri milijuna kn, no čini se da ćemo morati još jer interes je velik