Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Velik uspjeh mladog Alana Perka

Imamo najmlađeg svjetskog prvaka u ribolovu

Foto: Međimurska županija
Hrvatski savez ima 3800 registriranih ribolovaca, a u Međimurskoj županiji registrirano je 300 natjecatelja. Perko je u ukupnom poretku među 20 najboljih svjetskih ribolovaca

Sjajna vijest stigla je iz Srbije. Međimurac Alan Perko osvojio je zlatnu medalju na 66. Svjetskom ribolovnom prvenstvu održanom u Novom Sadu, čime je postao najmlađi seniorski svjetski prvak. Zlato je osvojio u konkurenciji 173 natjecatelja iz 32 ekipe.

Spomendan Na Trgu Republike izložba naoružanja

– Još uvijek nisam sredio dojmove, ali velika je čast biti najmlađi u povijesti i prvi hrvatski osvajač zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji na SP-u. Zahvaljujem treneru i svima koji me kontinuirano podržavaju – kaže Perko, kojem je župan Matija Posavec priredio prijam, kao i njegovu stručnom stožeru u kojem su trener Damir Škorić, predstavnik ŠRD-a TSH Čakovec Miljenko Perko i tajnik Saveza sportskih športskih ribolovnih društava MŽ-a Darko Oreški. Trener Škorić napominje da Alanovo vrijeme tek dolazi.

HGSS planira uložiti oko sedam milijuna kuna U Donjoj Dubravi nacionalni centar za obuku spašavanja

– Sportski ribolov nije još dovoljno priznat u Hrvatskoj, a rezultat koji je Alan kao amater postigao je čudo. Želja nam je da se u idućih 10 godina i hrvatska reprezentacija pozicionira kao jedna od najboljih reprezentacija u svijetu – ističe Škorić.

Hrvatski savez ima 3800 registriranih ribolovaca, a u Međimurskoj županiji registrirano je 300 natjecatelja. Perko je u ukupnom poretku među 20 najboljih svjetskih ribolovaca.