Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Inkubator i Veleučilište u Šibeniku sklopili poslovnu suradnju

Inkubator Trokut postat će sigurna luka poduzetnicima, djeci i mladima

Foto: Grad Šibenik
U nazočnosti gradonačelnika Željka Burića, ugovor o suradnji potpisali su dekan Ljubo Runjić i nova direktorica Inkubatora Diana Mudrinić

Ugovor o poslovnoj suradnji između Veleučilišta u Šibeniku i Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. potpisan je u prostorijama šibenskog Veleučilišta. U nazočnosti gradonačelnika Željka Burića, ugovor o suradnji potpisali su dekan Ljubo Runjić i direktorica Inkubatora Diana Mudrinić.

Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“ ZA PROJEKT 30,689 898,49 KUNA Industrijska škola dobiva suvremene učionice i radionice

Nova direktorica

– Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut logičan je nastavak i nadogradnja svih naših dosadašnjih ulaganja u obrazovanje, a ova danas formalizirana suradnja čini jaku osnovicu visokoobrazovnog iskoraka na području grada Šibenika. Ovom suradnjom omogućit će se mladima da razvijaju svoje vještine uz podršku obrazovne ustanove, odnosno šibenskog Veleučilišta, ali i inovativne tvrtke kao što je Inkubator Trokut – kazao je gradonačelnik Željko Burić te predstavio novu direktoricu, Dianu Mudrinić.

– Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik otvorit će svoja vrata krajem rujna, a naša namjera je da to mjesto postane sigurna luka i drugi dom jednoj šarenoj družini. Konkretno, želimo napraviti poduzetničku zajednicu u kojoj će poduzetnici pod našim krovom imati potrebne alate da razvijaju svoje projekte i inovacije i hrabro ići ka njihovoj realizaciji. Istodobno, želimo pružiti priliku djeci i mladima da naprave svoje prve korake u svijet IT-a, te ćemo za njih organizirati adekvatne radionice i edukaciju kako bi dalje razvijali svoje STEM vještine. Iznimno nam je dragocjena suradnja koju započinjemo s našim partnerom, Veleučilištem u Šibeniku, koji će područje edukacija dignuti na još višu razinu, sukladno potrebama tržišta i strateških partnera iz IT sektora te drugih poduzetničkih centara i HUB-ova. Koristim ovu priliku da zahvalim Gradu Šibeniku i svim suradnicima i partnerskim institucijama koji su omogućili da se razvije poduzetnički centar Trokut – kazala je Mudrinić.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Željko Burić i Vasilij Kirilić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ukrajine u RH Želja za suradnjom ‘U gradove i općine Šibensko-kninske županije „slilo“ se oko milijardu i 700 milijuna kuna iz EU’

Realizacija ideja

Centar Trokut pružat će uslugu coworking prostora za tvrtke/pojedince s područja novih tehnologija, uslugu poduzetničkog inkubatora tehnoloških tvrtki, kreirat će i provoditi Edukacijski program za nove tehnologije te organizarati konferencije, kongrese i edukacije s područja novih tehnologija.

– Iz navedene suradnje Veleučilište očekuje niz koristi za unapređenje nastavnog procesa jer će nastavnici i studenti imati pristup prostoru i suvremenoj opremi centra, ali i edukacijama i povezivanju s drugim poduzetnicima iz Hrvatske i svijeta. Također se očekuje znatno unapređenje semestralne stručne prakse na studijskom programu Poslovna informatika, ali i pružanje mogućnost svim studentima Veleučilišta da budu kreativni i inovativni, realiziraju svoje ideje i ponude ih na svjetskom tržištu – istaknuo je dekan Ljubo Runjić.

Ugovor je sklopljen na period od jedne akademske godine te se produžuje na sljedeću godinu.