Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječki gradonačelnik vratio se na posao

Ivan Vrkić: Nastavljamo gdje smo stali

Foto: Facebook
U zgradu Gradske uprave Ivan Vrkić nije kročio od 15. travnja kada je hospitaliziran

Nakon gotovo pet mjeseci bolovanja, zbog teške operacije srca, ali i kasnijeg blažeg moždanog udara, na posao se jučer vratio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. U zgradu Gradske uprave u Kuhačevoj 9 nije kročio, podsjetimo, od 15. travnja, kada je zbog bolova u prsnome košu hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Osijek. 

tvrđa Započeli su radovi na obnovi najdraže znamenitosti Osječana

Nalazi su tada pokazali da nije riječ o novom infarktu, ali i da je zbog suženja na srčanim arterijama nužno kardiokirurško liječenje i operacija. Zbog složenosti dijagnoze prevezen je u KBC Zagreb, gdje je operiran 19. travnja.

– Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u Gradskoj je upravi održao radni sastanak sa svojim zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka. Nakon sastanka sa suradnicima gradonačelnik se uputio u obilazak radova na osječkim gradilištima, što je označilo početak njegova povratka na funkciju gradonačelnika Osijeka – priopćili su iz Gradske uprave.

od 26. do 31. kolovoza U Osijeku 15. Festival "Zemlja bez granica"

Postoperativni oporavak gradonačelnika, dodaju, protekao je uredno. Posljedice su, pak, još vidljive jer teže govori.

– Trenutačno je u procesu završetka rehabilitacije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu, nakon kojega se očekuje postupni potpun povratak na radno mjesto – nastavljaju u Gradu.

Gradonačelnik Vrkić hospitaliziran je u osječkoj bolnici i 13. prosinca protekle godine, kad mu je, nakon pregleda te koronarografije krvnih žila, ugrađeno pet stentova. Iako je bio u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim suradnicima i zamjenicima, svi su oni proteklih mjeseci, doznajemo, maksimalno pokušavali poštedjeti gradonačelnika stresa, kako bi se što prije oporavio.

Festival Osnovali zadrugu i rade domaće slavonske delicije

Iako nam se javio na poziv, za razgovor s novinarima još nije spreman. Svoj je povratak, pak, najavio pet dana ranije na Facebooku.

– Dragi prijatelji, hvala vam na dobrim željama i riječima potpore tijekom rehabilitacije. Osjećam se relativno dobro i, premda sam sve vrijeme bio upućen u gradske poslove i događaje, u utorak ću konačno održati prvi sastanak nakon operacije sa svojim suradnicima – zamjenicima i pročelnicima. Nastavljamo gdje smo stali, FB je opet aktivan – napisao je. 

Osijek Na zidu zatvora petorica hrvatskih velikana