Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Ivana Bagarić predsjednica Skupštine

Foto: Osječko-baranjska županija
Poziciju u Skupštini čini više od 30 vijećnika

Ivana Bagarić nova je predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, a ujedno i prva žena na toj funkciji.

Potpisan ugovor o gradnji gospodarskog centra u Osijeku, rok 18 mjeseci Bit će to prostor za sajmovanje i poslovnu komunikaciju

Naime, protekli tjedan konstituirana je Skupština Osječko-baranjske županije, čime je u novom sazivu počeo rad najvišeg predstavničkog tijela županije. Uz 47 vijećnika, na konstituirajućoj su sjednici bili i župan Ivan Anušić te zamjenici župana Mato Lukić, Josip Miletić i Radomir Čvarković.

Sjednicu je otvorio županijski tajnik Ivan Hampovčan, a do izbora predsjednika Županijske skupštine njome je predsjedao vijećnik Josip Tomičić.

Nakon svečane prisege vijećnika uslijedio je izbor članova radnih tijela, a potom je za predsjednicu Županijske skupštine izabrana Ivana Bagarić, a za potpredsjednike Hrvoje Lukačević i Goran Đanić.

U prvoj polovici godine ostvareno 86 posto noćenja u odnosu na 2019. Za svako ostvareno noćenje agencijama 50 kuna potpore

– Nakon konstituiranja Županijske skupštine nastavljamo s radom onom dinamikom i smjerom koji smo započeli prije četiri godine. Kao i tada, i sada imamo stabilnu većinu što će nam omogućiti stabilno funkcioniranje tog tijela, pogotovo u provedbi važnih projekata. Većina vijećnika je nova, a od njih u idućem razdoblju očekujem da dogovorom i voljom za napretkom djeluju u smjeru razvoja Osječko-baranjske županije. Dinamika održavanja sjednica jednom mjesečno nastavit će se i dalje jer je pred nama realizacija brojnih velikih investicija – kazao je župan Ivan Anušić te dodao da poziciju čini više od 30 vijećnika ta da je siguran kako, kao i u prošlom mandatu, pozicija i opozicija neće praviti razliku između dobrih i kvalitetnih stvari koje rade.

Predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, inače prva žena na toj funkciji, izrazila je zadovoljstvo izborom na tu dužnost, pogotovo što je izabrana jednoglasno.

U NOVOM SAZIVU 37 VIJEĆNIKA P. Ćosić opet na čelu Županijske skupštine

– Čast mi je što sam izabrana na tu dužnost, a u isto vrijeme osjećam veliku odgovornost. Svoj ću posao obavljati odgovorno i pošteno, baš kao što sam činila za vrijeme vijećničkog mandata u prošlom sazivu Županijske skupštine. Pozivam sve vijećnike na suradnju, bilo da su iz pozicije ili opozicije jer su svi konstruktivni prijedlozi dobrodošli – kazala je Ivana Bagarić, inače diplomirana pravnica iz Valpova, zaposlena u LAG-u Karašica.