Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Predstavljeni najveći projekti

Iz fondova EU Čazma povukla 40 milijuna kn

Čazma
Foto: Grad Čazma
Najveći je projekt svakako Čazma Natura, vrijedan 26 milijuna kuna

Prvi dio svibnja u Čazmi protekao je u znaku fondova EU. Naime, ovih je dana završila manifestacija Dani otvorenih vrata EU projekata. Tijekom deset dana predstavili su se čazmanski projekti sufinancirani novcem u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Čazma Uskoro besplatan internet u parkovima, na trgovima...

Razvojna agencija Čazma i Grad Čazma uključili su se u provedbu aktivnosti organizirajući 17. svibnja Dane otvorenih vrata, pod nazivom “EU PROJEKTI U ČAZMI” na gradskom trgu. Sport over borders, Uključi se!, Čazma Natura, Rekonstrukcija i dogradnja DV Pčelica, Za čazmanske mališane zajedno, Energetska obnova PŠ Grabovnica, Čuvajmo okoliš zajedno, Obnova Vatrogasnog doma u Dapcima – projekti su za koje je Grad Čazma iz fondova EU osigurao ukupno gotovo 40 milijuna kuna.

– Neki od njih već su provedeni, neki su u tijeku, dok kod drugih tek kreće realizacija. U svakom slučaju, svima im je zajednički krajnji cilj, a to je poboljšanje uvjeta i kvalitete života naših građana – poručuje gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

Sudjelovala su i djeca iz DV „Pčelica“ Čazma koja su, zahvaljujući jednom od ovih projekata dobila sportsku opremu, a sve je na kraju uljepšao nastup malog zbora, Malih čazmanskih slavuja. Inače, najveći od spomenutih projekata svakako je Čazma Natura, vrijedan čak 26 milijuna 
kuna.

Prijam kod gradonačelnika Pirak: Svaki četvrti Čazmanac je vatrogasac