Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Uskoro besplatan internet u parkovima, na trgovima...

Foto: Grad Čazma
Trg Čazmanskog kaptola jedna je od lokacija na kojima će biti pristupne točke za Wi-Fi

Za nekoliko mjeseci Čazmanci će imati visokokvalitetan besplatan pristup internetu, a sve to zahvaljujući projektu WiFi4EU u koji je uključen Grad Čazma. Svi građani i posjetitelji će preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri moći besplatno surfati.

Prijam kod gradonačelnika Pirak: Svaki četvrti Čazmanac je vatrogasac

EU financira postavljanje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će u Čazmi ugraditi ovlašteno poduzeće, a Grad je za tu namjenu ostvario sredstva u iznosu od 15.000 eura.

Projekt je u provedbi, a trebao bi zaživjeti za nekoliko mjeseci. Mjesta na kojima će biti postavljene pristupne točke za Wi-Fi su Gradina, Trg Čazmanskog kaptola, gradski trg, kolodvor, sportski tereni, sportska dvorana i dječje igralište.

Osim vijesti o internetu, Grad Čazma dobit će i novi, prijeko potreban rovokopač. Naime, temeljem projekta „Podizanje komunalnog standarda za građane Grada Čazme nabavom komunalne opreme“, koji sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Čazma ostvario je potporu u iznosu od 315.000 kuna za nabavu rovokopača. Ukupna vrijednost stroja je gotovo milijun kuna. U obavljanju poslova, a za podizanje komunalnog standarda, koristit će ga gradsko komunalno poduzeće Komunalije Čazma. 

Suradnja Čazme i Štefanja Educiraju građane o razvrstavanju otpada