Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
10 godina REGEA-e

Iz trešnjevačkog ureda u vrh europske energetike

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
REGEA danas ima 35 zaposlenih u tri ureda – u Karlovcu, Zagrebu i Zaboku, a raspisan je natječaj za još dva suradnika

Nekoć je u unajmljenom uredu na Trešnjevci djelovala sa samo dva zaposlenika, a danas je Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) jedna od tri najveće energetske agencije u Europi. Prošle je srijede u Mimari svečanom sjednicom Upravnog vijeća obilježila desetu godinu svojeg postojanja, a prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

poljoprivreda natječaj otvoren do 30. studenoga Zagrebačka županija: 6,2 milijuna kuna poljoprivrednih potpora male vrijednosti

– Uz vašu savjetničku ruku realizirani su brojni projekti energetske učinkovitosti, a posebno sam ponosan na prvu toplanu na biomasu u Pokupskom – rekao je župan, naglasivši projekt rekonstrukcije javne rasvjete u Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, vrijedan više od 150 milijuna kuna, a pokrenut inicijativom REGEA-e.

Ravnatelj Julije Domac istaknuo je brojne uspjehe Agencije od njezina osnutka.

– Pod našim su vodstvom realizirane projektne investicije ukupne vrijednosti 850 milijuna kuna. Znatno smo s našim partnerima poboljšali ‘energetski krvotok’ Hrvatske i ponosan sam na ove sjajne rezultate – kazao je.

Osnovne aktivnosti REGEA-e čine poticanje održivog razvoja u području energetike i zaštite okoliša. Da bismo to postigli, koriste se obnovljivi izvori energije poput biomase i uvode mjere kojima se dobiva veća energetska efikasnost. U idućim godinama naglasak će staviti na digitalnu infrastrukturu.

Besplatni udžbenici za osnovce Sporazume je prošli tjedan potpisao župan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima Besplatni udžbenici dočekat će osnovce prvog dana škole