Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Betlehemsko svjetlo i u Kutini

Izviđači u gradsku vijećnicu donijeli simbol mira i dobrote

Foto: Grad Kutina
Betlehemsko svjetlo simbol je mira, dobrote i prijateljstva

Članovi kutinskog Odreda izviđača Betlehem u kutinsku gradsku vijećnicu unijeli su svjetlo mira. Tradicionalno, betlehemsko svjetlo mira iz Beča u Kutinu donose izviđači, a simbol je Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa čijim je rođenjem obećan mir svim ljudima dobre volje.

Najbolja poduzetnička priča je iz Kutine Valentina Vidović pobjednica "Ženske perspektive"

Gradonačelnik Zlatko Babić u prisustvu zamjenika Damira Markuša i suradnika tom prigodom zahvalio je članovima kutinskog Odreda izviđača Betlehem na organizaciji donošenja betlehemskog svjetla u Kutinu te izrazio nadu da će taj simbol mira, dobrote i prijateljstva u predbožićno vrijeme svima poslati poruku ljubavi i međusobnog uvažavanja.

Svake godine prije Božića jedno dijete iz Austrije zaputi se u Betlehem i u spilji rođenja zapali betlehemsko svjetlo. Svjetlo zatim dolazi u Austriju, točnije u Beč gdje se okupe predstavnici izviđačkih organizacija i na misnom slavlju u crkvi upale svjetla na svjetiljci donesenoj iz Betlehema te ih odnose u svoje zemlje. Svjetlo raznose u crkve, bolnice i u domove, a sve u želji širenja pozitivnih vrijednosti koje često zanemarujemo: strpljenje, ljubav, razumijevanje i prijateljstvo.

Kutinski proračun za 2020. je gotovo 195 milijuna kun Za najveći projekt u povijesti Kutine 20 milijuna kuna

– Betlehemsko svjetlo nas prije sveg podsjeća i potiče da se zauzimamo za mir i strpljenje među ljudima. Isto kao što svjetlo ide iz ruke u ruku, tako neka raste i mir od čovjeka do čovjeka – poručio je gradonačelnik Zlatko Babić, a potom darivao izviđače prigodnim božićnim darovima i čestitao im blagdane.