Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Najbolja poduzetnička priča je iz Kutine

Valentina Vidović pobjednica "Ženske perspektive"

Foto: Grad Kutina
Regionalni projekt "Ženska perspektiva" nastao je radi promocije poduzetnica iz ruralnih dijelova Hrvatske, a obuhvatio je šest županija

Valentina Vidović iz Zbjegovače kod Kutine dobitnica je nagrade za najbolju poduzetničku priču, čime je u sklopu konferencije održane u Osijeku završen projekt Ženska perspektiva na koji se prijavilo 65 poduzetnica iz sedam županija. Projekt je u travnju 2018. godine pokrenula Udruga Perspektiva, a financirala ga je The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara.

Svehrvatska državna smotra Kutina je bila domaćin državnih Dana kruha

Regionalni projekt „Ženska perspektiva“ nastao je kako bi se poduzetnicama iz manje razvijenih područja Hrvatske pomoglo da boljim znanjem, pripremom i učenjem kroz druge uspješne primjere pojačaju njihove poduzetničke aktivnosti.

Dobitnica nagrade Valentina Vidović mlada je nositeljica OPG-a Vidović iz Zbjegovače od 2008. godine. Sve poslove na OPG-u odrađuje cijela obitelj, Valentina i njezin suprug, njihove dvije kćeri i sin.

– Shvatili smo da ne želimo proizvoditi samo sirovinu, već od OPG-a i poljoprivredne proizvodnje želimo prerasti u poduzetnike prerađivače te od svoje sirovine izraditi krajnji proizvod za šire tržište – objašnjava Valentina.

Edukacija Grad Kutina – informiraj se i recikliraj

– Bavimo se ratarstvom, uzgojem mesne pasmine koza, sadimo buče golice i proizvodimo bučino ulje. Od 2016. godine bavimo se i ekološkim uzgojem ljekovitog bilja, paprene metvice i kamilice, a ove smo godine posadili i prve tri tisuće sadnica kiwana i batata – istaknula je Valentina Vidović koja je i jedna od dobitnica potpora Grada Kutine za mlade poduzetnike.