Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dan općine Jasenovac

Izvrsna suradnja Sisačko-moslavačke županije i općine

Jasenovac
Foto: Sisačko-moslavačka županija
U suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dogovorena je izgradnja 36 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije, a jedna od takvih zgrada s 19 stanova gradit će se i na području općine Jasenovac

Župan Ivan Celjak i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić sudjelovali su u programu obilježavanja Dana općine Jasenovac. Nakon odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i svete mise održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Na području općine Jasenovac Županija je provela energetsku obnovu OŠ Jasenovac, a svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola i ovoga će ljeta besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Imamo izvrsnu suradnju s načelnicom i Općinom Jasenovac po pitanju zajedničkih ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a s Hrvatskim vodama ulaže se više od 200 milijuna kuna u sustav obrane od poplava. U suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dogovorena je izgradnja 36 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije, a jedna od takvih zgrada s 19 stanova gradit će se i na području općine Jasenovac – rekao je, među ostalim, župan Celjak na sjednici.

– Započeli smo i ugovorili više programa u području komunalne, socijalne i društvene infrastrukture, a neki od njih vezani su uz otklanjanje šteta izazvanih potresom – istaknula je načelnica Marija Mačković. Nakon sjednice svi su obišli i spomen-sobu hrvatskih branitelja u Jasenovcu.

Prijem u povodu blagdana svetog Florijana Za obnovu vatrogasnih objekata u SMŽ-u 40 milijuna kuna SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA U Sisku održan 4. palačinka kup srednjih škola Hrvatske SVE O UPISIMA Održan 1. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije