Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prijem u povodu blagdana svetog Florijana

Za obnovu vatrogasnih objekata u SMŽ-u 40 milijuna kuna

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Vatrogasci su tu za nas svaki dan, ne samo kada je potrebno sanirati posljedice potresa. Vidjeli smo prije nekoliko mjeseci njihov rad i prilikom poplava na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Sunje, rekao je župan Celjak

U povodu blagdana svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak održao je tradicionalni prijam za članove Vatrogasne zajednice SMŽ-a. Istaknuto je da je Županija u suradnji s Vladom RH osigurala 40 milijuna kuna za obnovu objekata koje koriste javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva, a koji su stradali u potresu.

– Naši vatrogasci uvijek su prvi kada je to potrebno, uvjerili smo se u njihovu empatiju kod pomaganja ljudima i njihove vještine u savladavanju posljedica potresa. Vatrogasci su tu za nas svaki dan, ne samo kada je potrebno sanirati posljedice potresa. Vidjeli smo prije nekoliko mjeseci njihov rad i prilikom poplava na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Sunje. Drago nam je da su se putem Fonda solidarnosti naši vatrogasci angažirali u pribavljanju opreme koju su izgubili u potresu. Imamo mnoge planove za razvoj županijskog vatrogastva i već iduće godine ćemo u proračunu za njih osigurati više sredstava – rekao je župan Ivan Celjak.

Predsjednik Vatrogasne zajednice SMŽ-a Mijo Brlečić zahvalio je županu i Županiji na potpori te dodao kako nakon obnove njihovih prostora slijedi osnivanje vatrogasnog županijskog centra, što će im omogućiti još bolji i kvalitetniji rad. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA U Sisku održan 4. palačinka kup srednjih škola Hrvatske SVE O UPISIMA Održan 1. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Sanirana prometnica i klizišta u Selištu Kostajničkom