Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Orden izlazećeg sunca

Japanski car odlikovao gradonačelnika Kneza

Odlikovan Ivan Knez
Foto: Grad Biograd na Moru
– Ponosan sam što smo pokazali da smo otvoren i miroljubiv grad tolerancije, multikulturalnosti i razumijevanja – rekao je odlikovani biogradski gradonačelnik Knez i zahvalio Japanu na ukazanoj časti

Japanski veleposlanik u Zagrebu Keiji Takiguchi, odlukom japanske Vlade, odlikovao je biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza Ordenom izlazećeg sunca sa zlatnim zrakama i rozetom, koji je 1875. uspostavio japanski car Meiji. Ivan Knez je u ime Grada Biograda na Moru već devet godina potpredsjednik najveće svjetske nevladine organizacije “Gradonačelnici za mir”.

– Ponosan sam što smo pokazali da smo otvoren i miroljubiv grad tolerancije, multikulturalnosti i razumijevanja – rekao je odlikovani gradonačelnik Knez i zahvalio Japanu na ukazanoj časti.

– Ove godine obilježavamo 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske – zahvalio je veleposlanik Keiji Takiguchi. 

Večer dalmatinskih klapa u Biogradu na Moru tradicionalna priredba Večer dalmatinskih klapa u Biogradu na Moru Boku tradicije privukao je velik broj gostiju Biograd na Moru još jednim gastro događajem privukao veliki broj turista ‘Uz “Bokun tradicije” ovdje se osjećamo kao da smo doma’