Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Biograd na Moru još jednim gastro događajem privukao veliki broj turista

‘Uz “Bokun tradicije” ovdje se osjećamo kao da smo doma’

Boku tradicije privukao je velik broj gostiju
1/13
Foto: TZ Biograd na Moru
Priliku predstaviti posjetiteljima svoje proizvode imali su i domaći OPG-ovi

U Biogradu na Moru. na trgu Brce održan je “Bokun tradicije”. Ovaj gastro događaj privukao je rekordan broj gostiju koji su se isprepleli s lokalnim stanovništvom i uživali u tradicionalnom dalmatinskom druženju.

Mjesec dana obilaze obalu

– Prvi smo put ovdje i drago nam je da možemo vidjeti i osjetiti specifičnu dalmatinsku tradiciju koja nam je fascinantna – rekao je britanski bračni par koji već mjesec dana obilazi našu obalu.

Biograd na Moru Do kraja godine Preseljenje biogradskog Centra za socijalnu skrb u nove prostore

- U Biograd dolazimo već nekoliko godina i raduje nas činjenica da je svake godine sve više ljetnih događanja koja prikazuju gastronomiju i običaje lokalnog stanovništva, jer to je ono što nas uvijek zanima, tako se ovdje osjećamo kao doma – rekli su veseli slovenski turisti koji su i dalje u vrhu po broju dolazaka u Biogradu.

A posjetitelji su doista mogli promatrati pripremu dalmatinskih slastica kroštula, fritula, pecipaja, ali i “jela na žlicu”, brudeta i gulaša s bižima. Sve pripremljeno se i degustiralo uz dobru zabavu i zvuke dalmatinske pjesme.

Igre naših starih

– Kako bismo gostima još više približili naš tradicionalni način zabave, organizirali smo i igranje briškule, trešete i šije-šete, igara koje su često igrali naši stari nakon dobrog zalogaja i gutljaja u konobama – istaknula je direktorica TZ-a Grada Biograda na Moru Ivana Kulaš.

“Bokun tradicije” dodatno je obogatila prezentacija domaćih OPG-ova koji su izložili svoje autentične suvenire i proizvode.

Biograd na moru sanacija Završena obnova biogradske ribarske luke Biograd na Moru Održana prva večer Heritage tales - pričam ti priču Turisti “na sri rive” kao doma uz domaća jela od srdele