Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SVOME GRADU ZA BLAGDANE

Jaslice i klizalište na trgu, koncerti online

Program manifestacije predstavili su dogradonačelnik Robert Francem i Marija Burke, čelnica TZ-a Đakovo
Foto: Maja Muškić
U Centru za kulturu bit će koncert Zagrebačkog komornog orkestra. Silvestarska noć isto će proteći online uz Tamburaški sastav Dyaco.

Manifestacija "Svome gradu za blagdane", u sklopu koje se održava i Advent u Đakovu, započela je 16. studenog i trajat će sve do 17. siječnja, pod geslom "Blagdani su tamo gdje je dom". U organizaciji programa sudjeluju brojne udruge građana te tri gradske ustanove, a riječ je o Gradskoj knjižnici i čitaonici, Centru za kulturu i Muzeju Đakovštine.

PROSINAC U ZAPREŠIĆU Djeci darovi sv. Nikole, advent u krugu obitelji

Trg Josipa Jurja Strossmayera ponovno donosi blagdansku priču uz adventski vijenac i paljenje svijeća, bit će postavljene i jaslice, no ovoga puta ne njihov živi prikaz nego sa slamnatim skulpturama, te klizalište. Brojna događanja odvijat će se i u Kući Reischmann, a svojevrsna pozornica bit će i okićene gradske ulice. Marija Burek, direktorica TZ Đakovo, istaknula je da su novost programi online. Gradska knjižnica i čitaonica imat će "Blagdansko vrijeme za priču", "Filmski ponedjeljak" te likovne radionice.

Centar za kulturu, pak, svakog četvrtka donosi program "Božić u kinu". U Đakovo će stići i betlehemsko svjetlo, a bit će organizirano i službeno predstavljanje kalendara Grada Đakova za 2021. Ženska vokalna skupina Đakovčanke darivat će sve svoje sugrađane online koncertom. Muzej Đakovštine organizirat će izložbe, izradili su i vodič za djecu.

NIKAD UKRAŠENIJI I LJEPŠI OTOK VIR Božićna bajka na virskom Trgu svetoga Jure

Novost je i Božićni koncert KUD-a Tena koji će se također održati online. OŠ Josipa Antuna Ćolnića online će promovirati svoj spot "Zimski san", a na isti način koncert će održati i Puhački orkestar DVD-a Đakovo. U Centru za kulturu bit će koncert Zagrebačkog komornog orkestra. Silvestarska noć isto će proteći online uz Tamburaški sastav Dyaco.