Izbornik
Naslovnica Županije
Razvojna agencija SIMORA i Poduzetnički inkubator PISMO

Jedinstveni ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj

SURADNJA sa Splitsko-dalmatinskom županijom u Novsku dovodi djecu iz prijateljske županije
1/2
Foto: SMŽ

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA i Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, uz podršku mnogih, drugu godinu za redom organizira ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj. Ovo je jedinstveni ljetni kamp u vodećem gradu hrvatske gaming industrije u kojem će učenici, uz nezaboravnu zabavu, avanture u prirodi i mnoge druge aktivnosti, kroz sedam dana boravka u kampu upoznati svijet videoigara, vrhunsku tehnologiju inkubatora PISMO te naučiti izraditi vlastitu videoigru. Polaznici su učenici viših razreda hrvatskih osnovnih škola, a boravak je organiziran u županijskom Učeničkom domu srednje škole, kao i prehrana. Kamp radi na dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Nastava se provodi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za djecu. Nakon što je u srpnju prvih 50 polaznika završilo svoje obrazovanje u ljetnom gaming kampu u Novskoj te dobilo diplomu, u kolovozu je gaming avanturom startalo još 27 novih polaznika, a pridružilo im se i 20 učenica i učenika iz Splitsko-dalmatinske županije.

– Kako bi se nastavila prekrasna suradnja Sisačko-moslavačke županije i Splitsko-dalmatinske županiji, koja već drugu godinu osigurava besplatno ljetovanje za sve učenice i učenike 4. razreda s područja naše županije, ove godine ljetni gaming kamp u Novskoj besplatno će ugostiti djecu iz prijateljske županije – ističu iz Sisačko-moslavačke županije. Njih također očekuje bogat sadržaj od kreiranja igrica do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga. Razgledat će i znamenitosti te prirodna bogatstva županije. 

Došlo je oko 1500 studenata iz cijeloga svijeta s čak tri kontinenta koji su se natjecali u različitim kategorijama pogona Formula Student Alpe Adria Stručnjaci iz Porschea, Rimca, Ferrarija i drugih ocjenjivali studente Slatinčani su Veroniku Vilk nagradili srčanim i emotivnim dočekom kod gradske fontane Veronika Vilk iz Slatine: Moj san je nastup na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu dani slavonske šume 23. po redu Tradicionalni Dani slavonske šume u Našicama