Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Veronika Vilk iz Slatine:

Moj san je nastup na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu

Slatinčani su Veroniku Vilk nagradili srčanim i emotivnim dočekom kod gradske fontane
Foto: Slatina
Veronika Vilk u finalu Svjetskog prvenstva U-17 u Istanbulu za samo 55 sekundi tuširala Indijku Srishti Srishti i osvojila zlato u kategoriji do 69 kg

Impresivan sportski uspjeh svoje sugrađanke Veronike Vilk Slatinčani su odlučili nagraditi srčanim i emotivnim dočekom. Veronika je, naime, početkom kolovoza osvojila titulu svjetske juniorske prvakinje u hrvanju. U finalu Svjetskog prvenstva U-17 u Istanbulu za samo 55 sekundi tuširala je Indijku Srishti Srishti i osvojila zlato u kategoriji do 69 kg. Tome u čast oko gradske fontane u Slatini okupili su se oni koji su je htjeli vidjeti, čestitati joj na ovom još jednom velikom uspjehu i uslikati se s njom da ovaj važan događaj ostane vječno zapisan i zapamćen.

Bez poraza

Ranije ove godine, u lipnju, u Tirani je na Europskom prvenstvu do 17 godina također osvojila zlato. Bilo je to prvo zlato hrvatskog ženskog hrvanja u povijesti.

Osim toga, cijele ove 2023. godine Veronika nema ni jedan poraz, a još neki od njezinih uspjeha samo ove godine su osvojeno Prvenstvo Balkana, Croatia Open, pobjeda je bila njena i na međunarodnom Wrestling Festivalu u Poreču, osvojila je naslov kadetske, ali i juniorske prvakinje Hrvatske, a tako stižemo i do već spomenutih laskavih i više nego zasluženih zlata i titula europske i svjetske juniorske prvakinje u hrvanju.

Ovih dana u središtu grada dočekali su je i čestitali joj na izvanrednom uspjehu predsjednik HK Slatina Damir Lovčanin, treneri Borivoje Kocić, Novica Kocić, Mario Petrak, Josip Grahovac i Danijel Kolomaz te brojni članovi kluba, predstavnik Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, direktor TZ-a Grada Slatine Jurica Bosak. Prisustvovali su i predstavnici VPŽ-a, izaslanica virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Svoje dojmove sa svjetskog natjecanja na kraju je sa svima podijelila nevjerojatna zlatna Veronika rekavši da put do pobjede nije bio lak, no unatoč ozljedi zbog koje samo dva tjedna prije natjecanja nije smjela na strunjaču, izvukla je iz sebe tu toliko bitnu mirnoću i staloženost, koncentraciju i fokus primijenivši ih u okršaju protiv svojih suparnica.

Zasluženi odmor

Važnost njezinih postignuća istaknuli su svi prisutni obećavši joj ujedno, kao i do sada, podršku u karijeri.

– Moj najveći sportski san je nastupiti na Olimpijskim igrama, no s obzirom na to da imam tek 17 godina, nemam pravo ići na kvalifikacije za Igre u Parizu. Moram se okrenuti Igrama 2028. koje će se održati u Los Angelesu – najavila je ambiciozne planove prvakinja Veronika. Prije toga će ipak na više nego zasluženi odmor koji do sada nije mogla koristiti zbog intenzivnih priprema.

Tradicionalni DJ NIGHT party u organizaciji Udruge mladih Krik Jezero Javorica Danny Low i Mali Stric na DJ NIGHT partyju Osam godina bavim se proučavanjem slavonske i šokačke kulture i tradicije – kaže Mislav Spoj tradicije i modernog doba Mislava Lešića Đurakovog Mural Slavonski krik – snaše i šokac na električkoj gitari Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar SLATINA Slatina u sve tri generacije može očekivati više od sto studentica