Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
SLATINA

Slatina u sve tri generacije može očekivati više od sto studentica

Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar
Foto: Slatina
Grad Slatina obvezuje osigurati prostor i opremu, a Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti izvođenje i pokrivenost nastave sukladno studijskom programu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić ovih se dana u slatinskoj Gradskoj upravi sastao s dekanicom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, prof. dr. sc. Eminom Berbić Kolar.

Prilika i starijima od 25

Razlog susreta bilo je potpisivanje Ugovora o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom studiju ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja u Slatini III. generacije studenata akademske 2023./2024. godine.

Sklopljenim ugovorom, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti obvezuje se studentima navedenog studija osigurati izvođenje i pokrivenost nastave sukladno studijskom programu, izvedbenom planu nastave i nastavnom kalendaru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, dok se Grad Slatina obvezuje osigurati prostor i opremu za izvođenje nastave u Slatini za III. generaciju studenata.

Dekanica Berbić Kolar tom je prigodom istaknula kako i nakon dvije generacije studenata, koje je pohvalila naglasivši njihovu marljivost i odličnu prolaznost na ispitima, i dalje postoji velika zainteresiranost te se u III. generaciji očekuje minimalno 40 studenata koji će nakon provedenih upisa, od jeseni započeti svoj studij u Slatini kroz studijski program izvanrednog prijediplomskog sveučilišnog studija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– I prethodnih smo godina zbog velike zainteresiranosti proširivali kvote, a to ćemo, prema potrebi, učiniti i sljedeće akademske godine u kojoj grad Slatina u sve tri generacije može očekivati više od sto studentica, jer su to do sada bile samo žene, a prema trenutačnim pokazateljima tako će biti i u trećoj generaciji. Naravno, konačne brojke ćemo znati kada završe upisi koji su u tijeku, kao i ispitni rokovi ranijih generacija – istaknula je dekanica Berbić Kolar.

Osim toga izrazila je zadovoljstvo što i Grad Slatina, kao i osječki Fakultet osim mladim generacijama koje tek izlaze iz srednje škole, želi dati priliku za obrazovanjem i zainteresiranima starijima od 25 godina, te se omogućava cjeloživotno obrazovanje onima koji su maturirali prije 2010. godine. Zadovoljstvo potpisivanjem ovoga ugovora izrazio je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Predan rad i strpljivost

– Drago mi je što s ovom pričom idemo dalje unatoč svim nedaćama te ćemo se potruditi iznaći kvalitetne uvjete za rad, kako studentima tako i profesorima koji su zaduženi za izvođenje nastave u Slatini, te im se, uz dekanicu i sve službe Fakulteta, zahvaljujem na predanom radu i strpljivosti, a osobito na uspjesima koje najvećim dijelom zahvaljujući njima ostvaruju slatinski studenti – rekao je dogradonačelnik Nikolić.

Vlč. Dejan Ilić Vlč. Dejan Ilić razriješen službe Pomogao uređenju kapele sv. Roka Gradska razvojna agencija Slatine kao član Mreže poduzetničkih potpornih institucija (Mreža BOND) organizirala je radionicu Važnost poduzetništva Radionica Leadership malih tvrtki u Slatini Osim klasičnih "blockbustera", ovogodišnje "Ljeto u kinu" pojačano je i s dvije revije hrvatskog filma i revijom dokumentarnog filma Slatina "Ljeto u kinu" – jedinstveno iskustvo uživanja u filmu pod vedrim nebom