Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 183 pregleda
Izložbe i interaktivne priče

Jedinstveni muzej koji slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo I. B. Mažuranić

Ivanina kuća bajki
1/10
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Centar se smjestio u novoadaptiranoj zgradi unutar renesansnog kaštela Frankopan u samoj jezgri bajkovitog grada Ogulina

Ovaj u svijetu jedinstven multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje posvećen je Ivani Brlić – Mažuranić. Kuća u kojoj se, kroz izložbe, interaktivne priče u svakoj sobi može doživjeti neka od bajki Ivane Brlić Mažuranić i to u središtu njenog rodnog Ogulina, mjesto je koje se posjećuje tijekom čitave godine.

Centar svojom stalnom izložbom postavljenom na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija, web stranicom, virtualnim međunarodnim referencijalnim centrom za bajke i on-line knjižnicom, tematskim putem bajke kroz Ogulin i okolicu, izdavačkom djelatnošću te cjelogodišnjim kreativnim i edukativnim programima namijenjenim djeci i odraslima, slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo djela rođene Ogulinke I.B.Mažuranić.

Centar se smjestio u novoadaptiranoj zgradi unutar renesansnog kaštela Frankopan u samoj jezgri bajkovitog grada Ogulina, a sastoji se od  stalne izložbe koja na suvremen i interaktivan način posjetitelje uvodi u svijet bajke, biblioteke bajke u kojoj su posjetiteljima dostupne bajke i knjige o bajkama, multifunkcionalnog prostora za izložbe, filmske projekcije i predstave na temu bajki, izdavačke djelatnosti u tiskanom i u elektroničkom obliku, web stranice s bazom bajki, tematske rute bajke u obliku stiliziranih likova iz Ivaninih bajki te suvenirnice u kojoj se prodaju specijalizirani proizvodi na temu bajke.

Muzej radi od utorka do nedjelje 10 do 17 sati, osim perioda od 1. svibnja do 15. lipnja kada radi od ponedjeljka do nedjelje 10 do 17 sati. Za organizirane grupe je posjet moguć i izvan radnog vremena uz prethodnu najavu.