Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ponuda smještaja, događanja i restorana

Jednom aplikacijom objedinili turističku ponudu cijele kontinentalne Hrvatske

Plitvička jezera
1/7
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Trenutačno je umreženo devet županija, među njima je i Karlovačka koja turistima nudi Aquatiku, Baraćevu spilju, Petrovu goru...

- Turisti na Jadran dolaze sami, bez posebnog poziva, dok se kontinentalna Hrvatska, koja ima izvrsne potencijale za razvoj turizma, mora više potruditi da bi privukla turiste. Kada sam prije desetak godina došla u Turističku zajednicu Karlovačke županije, imali smo tri hotela i skromne smještajne kapacitete, dok je danas 14 hotela, hostela, kampova, privatnih iznajmljivanja s daleko više ležaja, a županija je postala prepoznatljiva po aktivnom turizmu; od jahanja, bicikliranja, hodanja, raftinga, do kampova. Zahvaljujući silnim ulaganjima i kvaliteti usluga, u Karlovačkoj je županiji lani bilo čak 473.000 noćenja. U prva tri mjeseca ove godine imamo porast broja noćenja za 60 posto pa vjerujemo da ćemo 2017. završiti s pola milijuna noćenja – kazala je Dina Begić, direktorica TZ Karlovačke županije.

U još većoj promociji turističkih potencijala županije, okupljenih u sloganu River Adventure, pomoći će umrežavanje u sklopu aplikacije Vision One.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Veliki adut Plitvička jezera

– Za sada je umreženo devet županija, od Vukovarske, preko Krapinske, Varaždinske, do Sisačke i Karlovačke, a za nekoliko mjeseci umrežit ćemo svih 14 županija. Nakon toga, u jedinstvenu hrvatsku aplikaciju, umrežit ćemo i turističku ponudu županija s Jadrana. Prednost VisionOne je što turist na mobilni uređaj skida samo jednu aplikaciju na kojoj su mu podaci o događajima, turističkoj ponudi, smještajnim kapacitetima, ugostiteljskoj ponudi svih županija. Hrvatska je gostu iz Kine, Japana, SAD-a, jedno cjelovito turističko mjesto i nije mu problem ići s jednog kraja na drugi – kazao je Danijel Botić iz Vision tima.

Iz Karlovačke županije već sada su u aplikaciji Aquatika, Baraćeva spilja, jezero Sabljaci, Petrova gora, restorani, hoteli, OPG-ovci...

–Velika je prednost Karlovačke županije, osim njenih aduta i blizina Plitvičkih jezera koji privlače sve više turista kojima onda, nakon Plitvica, želimo ponuditi da ostanu kod nas – dodala je Dina Begić.