Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
garešnica

Kanalizaciju dobilo 38 kućanstva

Kanalizacija
Foto: Grad Garešnica
Postavljena je kanalizacijska mreža do poduzetničke zone, a riječ je o dionici dugoj 820 metara

Završena je gradnja kanalizacijske mreže u dijelu naselja Kapelica. Proteklog tjedna izvršen je tehnički pregled i sustav je stavljen u upotrebu. Riječ je o dionici dužine 820 metara od gljivare do ulaza u Poduzetničku zonu Kapelica. Vrijednost investicije je oko 1,370.000 kuna, od čega su 1,096.000 kuna snosile Hrvatske vode, a 276 tisuća Grad Garešnica.

Osvjetljavanje Cijela Garešnica dobila modernu LED rasvjetu

– U sklopu tog projekta napravljeno je i 38 priključaka za kućanstva koja se sada mogu spojiti na sustav odvodnje. Nastavak kanalizacije u Kapelici gradit će se u sklopu projekta Aglomeracije kojim će se na području Grada Garešnice i Općine Hercegovac odnosno u Garešničkom Brestovcu, Zdenčacu, Ciglenici, Kapelici, dijelu Kaniške Ive, Palešniku i dijelom u naselju Hercegovac napraviti nova odnosno rekonstruirati postojeća kanalizacijska mreža te izgraditi spojni kolektor od Brestovca do Garešnice i novi pročistač otpadnih voda u Garešnici – kaže direktor garešničkog Komunalca Dražen Bengez te pojašnjava dokle se stiglo s tim projektom:

od 17 do 37 četvornih metara Za lokal na garešničkoj tržnici 500 eura po kvadratu

– Trenutačno smo u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na cijeloj trasi, cjelokupna dokumentacija koja se tiče tog projekta gotova je i na pregledu je u Hrvatskim vodama, a raspisivanje natječaja za izvođenje radova očekujemo krajem iduće godine.

Novost je da se odustalo od izgradnje pročistača u Hrastovcu i da će se otpadne vode iz Hrastovca dovesti na pročistač u Garešnicu. Osim sustava odvodnje otpadnih voda, tim projektom Hrastovac će dobiti i vodovod.

magistralni vodovod Garešnica Spajanje Garešnice i Hercegovca na vodovod