Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Veliki interes

Karlovac osigurao 880.000 kuna za sufinanciranje ugradnje mjernih uređaja

vodomjer
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Na javni je natječaj stiglo 76 zahtjeva s ispunjenim uvjetima javnog natječaja što bi gradski proračun koštalo 1,5 milijuna kuna

Karlovčani su iznimno zainteresirani za ugradnju vodomjera u stambene zgrade, posebno stoga jer Grad Karlovac sufinancira troškove ugradnje uređaja koji mjeri potrošnju vode u stanovima. U ovoj je godini Grad prvotno osigurao 200.000 kuna za sufinanciranje, no zbog velikog interesa građana, iznos je povećan na čak 780.000 kuna.

Slunj Turistički bum Karlovac, Slunj, Rakovica privlače sve više turista

Na javni je natječaj stiglo 76 zahtjeva s ispunjenim uvjetima javnog natječaja što bi gradski proračun koštalo 1,5 milijuna kuna. Stoga je odlučeno da će ove godine 780.000 kuna biti potrošeno na sufinanciranje ugradnje vodomjera iz prvih 46 zahtjeva, dok će ostali zahtjevi biti riješeni iduće godine.

Osim na sufinanciranje ugradnje vodomjera, Karlovčani mogu računati i na pomoć za ugradnju kalorimetara jer je Grad za tu namjenu osigurao 100.000 kuna. Najavljeno je da će Karlovac uskoro objaviti natječaj za sufinanciranje obnove fasada na višestambenim zgradama.

Sjednica Vijeća u Karlovcu Vijećnici se pitaju Zašto je isti posao u Zagrebu plaćen više nego u Karlovcu?