Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Općina Klis obara turističke rekorde

Klis će nabaviti mobilnu pozornicu, rekonstruirati topničku vojarnu, sanirati Mali kvartir i zaštititi tvrđavu od vegetacijskog obrastanja

Tvrđava Klis
1/3
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 5,444.682 kune, od čega 15% sufinancira Općina

Općina Klis, zahvaljujući natječaju putem ITU mehanizma urbane aglomeracije Split za ljetne pozornice, nabavit će mobilnu pozornicu uz 3D mapping, rekonstruirat će topničku vojarnu, sanirati Mali kvartir te zaštititi tvrđavu Klis od vegetacijskog obraštaja.

Mladi u Klisu Erasmus + projekt Mladi u Klisu učili o suhozidima i zdravoj hrani

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 5,444.682 kune, od čega 15% sufinancira Općina.

Projektom će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica na osam različitih lokacija u gradovima Solinu, Trogiru, Kaštelima i Omišu te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica.

U tvrđavi 91.988 posjetitelj

Projektom će se povećati stupanj očuvanosti i uređenja tih atrakcija, osuvremeniti postojeći sadržaji uz podizanje kvalitete prezentacije kulturne baštine i njezino dugoročno i održivo korištenje. Uspjeh projekta temelji se na prepoznavanju, aktiviranju i suradnji lokalnih razvojnih potencijala.

Projekt Gradi se vidikovac s odmorištem za bicikliste

Klišku tvrđavu, turistički biser u općini Klis, na kraju trećeg ovogodišnjeg kvartala posjetilo je 91.988 posjetitelja.

Riječ je o nevjerojatnom porastu od 51 posto u odnosu na prošlogodišnji kraj rujna te su u općinskoj upravi uvjereni kako će dosegnuti ovogodišnji cilj od 100.000 posjetitelja.

Kliška tvrđava se uređuje i oplemenjuje novim sadržajima, a zahvaljujući novoj ljetnoj pozornici brojna kulturna događanja zacijelo će privući još veći broj posjetitelja.