Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Kod Autobusnog kolodvora gradit će se prvi rotor

Garešnica
Foto: Grad Garešnica
U planu je i daljnja obnova nogostupa, ali i asfaltiranje dva velika parkirališta, kod garaža u garešničkoj Nazorovoj ulici i kod stambenih zgrada u Brestovcu, na kojima su radovi već započeli

Garešnička gradska uprava proteklu je godinu iskoristila kako bi realizirala jedan od glavnih projekata. Naime, gradonačelnik Josip Bilandžija u više je navrata napominjao kako je prijeko potrebno asfaltirati svaku ulicu grada i okolice koja još uvijek nema asfalt, ali i obnoviti sve dotrajale ceste na garešničkom području.

Konji prva godina rada konjičkog kluba garić Žele se natjecati i u dresurnom jahanju

– U proteklih godinu dana u Garešnici smo asfaltirali Radničku ulicu, odvojak Ulice bana Jelačića, odvojak Gupčeve ulice do mosta prema Selištu, a ovih dana je dovršeno asfaltiranje odvojka Svačićeve ulice. Asfaltirana je cesta na Kraki u Malom Vukovju, obnovljena cesta kroz Veliki Pašijan, a koncem godine asfaltirana je Ulica 30. svibnja u Brestovcu. U neke smo projekte išli sami putem nacionalnih i europskih natječaja, a neke je ceste obnovila Županija koju smo potaknuli na to pristankom da zajednički financiramo obnovu nekih cesta. Tu mislim na asfaltiranje makadamske ceste kroz kapeličko-dišnička brda koje je u planu za ovu godinu. Vrijednost tog posla je 4 milijuna kuna, a zajednički će ga, svaki s 50 posto, financirati Grad Garešnica i Županija – objašnjava gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Garešnica DV “Maslačak” Obnavlja se vrtić u Garešničkom Brestovcu

Osim obnove ceste kroz kapeličko-dišnička brda u planu je, kaže gradonačelnik Bilandžija i izgradnja prvog rotora u Garešnici kod autobusnog kolodvora za koji je sva dokumentacija odavno gotova i čeka se da izvođač radova bjelovarske Ceste d.d. konačno počnu s radovima koje prolongiraju još od lipnja. Što se tiče ulaganja u prometnu infrastrukturu, u planu je i daljnja obnova nogostupa, ali i asfaltiranje dva velika parkirališta, kod garaža u garešničkoj Nazorovoj ulici i kod stambenih zgrada u Brestovcu, na kojima su radovi već započeli.      

Gotovi su radovi na ulazu u zgradu Garešnica Asfaltirano parkiralište ispred zgrade policije