Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
prva godina rada konjičkog kluba garić

Žele se natjecati i u dresurnom jahanju

Konji
Foto: Grad Garešnica
U klubu će se educirati i kako bi mogli provoditi školu jahanja i terapijsko jahanje

Najmlađa garešnička sportska udruga, Konjički klub Garić, proslavila je prvi rođendan. Prije svečanog domjenka i rezanja slavljeničke torte u lovačkoj kući LU Srnjak u kapeličkim brdima održana je skupština kluba na kojoj je predsjednica udruge Paula Marinić podnijela izvješće o radu u protekloj godini te iznijela planove za iduću.

Željko Rijetković Garešnica Za sport će se izdvojiti 600 tisuća kuna

– Prva natjecateljska sezona za naš klub bila je izvrsna. U klubu imamo devet aktivnih licenciranih jahača i deset konja, a nastupili smo u disciplini daljinskog jahanja na svih šest kola Croatia Cupa, Prvenstvu Hrvatske i Državnom prvenstvu za mlade konje. Sudjelovali smo i na seminarima, treninzima jahača i tečajevima za trenere – kazala je predsjednica i ujedno aktivna jahačica kluba Paula Marinić.

Gotovi su radovi na ulazu u zgradu Garešnica Asfaltirano parkiralište ispred zgrade policije

Na skupštini su zahvalili na pomoći brojnim sponzorima, Gradu Garešnici i Sportskoj zajednici, a posebno je istaknuta i zasluga trenerice Ljiljane Gagro. U idućoj godini, osim u daljinskom, planiraju se natjecati i u dresurnom te preponskom jahanju. Educirat će se kako bi mogli provoditi školu jahanja i terapijsko jahanje, već su počeli s adaptacijom objekta i izradom jahališta, a nabavit će i zaštitnu te jahaću opremu i potrebne rekvizite. Velika im je želja prvi put u garešničkom kraju podno Moslavačke gore organizirati jednu utrku u daljinskom jahanju. No za to će trebati financijsku pomoć Grada Garešnice. Na skupštini je bio zamjenik gradonačelnika i ujedno predsjednik Sportske zajednice Željko Rijetković koji je pohvalno govorio o radu konjičkog kluba i obećao potporu.

Osvjetljavanje Cijela Garešnica dobila modernu LED rasvjetu Kanalizacija garešnica Kanalizaciju dobilo 38 kućanstva