Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Novi uspjeh

Koprivnički Crveni križ iz fondova EU povukao 17,5 milijuna kuna

Novi uspjeh Gradskog društva Crvenog križa
Foto: Crveni križ
Kroz razvijene programe stvorit će se međugeneracijska suradnja, a učenici Kluba mladih gradskog Crvenog križa umirovljenike će učiti korištenju informatičke tehnologije, te im redovito mjeriti tlak i razinu šećera u krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica opet je bilo iznimno uspješno u privlačenju novca iz EU fondova. Odobrena su im dva nova projekta u vrijednosti 2,5 milijuna nepovratnih kuna: ‘Volonter penzioner’ i ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’.

U rujnu je prikupljeno 117 doza krvi, a obitelj darivatelja krvi dobila je četiri nova člana IZVRSTAN POSAO Skladište Crvenog križa ponovno otvorilo svoja vrata

Centar za pomoć u kući

Ravnateljica gradskog Crvenoga križa Adela Sočev prošli je tjedan u Ministarstvu socijale potpisala ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava, priopćeno je iz koprivničkoga Crvenog križa. Ranije su iz fondova EU osigurali nepovratno čak 15 milijuna kuna za gradnju novog centra za beskućnike i druge osobe kojima je potrebna socijalna skrb i pomoć u kući. Grad Koprivnica je za taj projekt, nazvan Centar za pomoć u kući, darovao zemljište na kojem će se graditi cijeli kompleks. Riječ je o parceli površine 2500 kvadrata na početku Herešinske ulice. Centar za pomoć u kući imat će prvo prihvatilište za beskućnike u Koprivnici te novu pučku kuhinju proširenih kapaciteta.

‘Volonter penzioner’

Projekt pod nazivom ‘Volonter penzioner’ u iznosu od gotovo dva milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda ugovoren je na tri godine. Uz Crveni križ, partneri u projektu su Grad Koprivnica, Udruga volontera županije, Zavod za javno zdravstvo i Društvo žena ‘Kamengrad’.

Novac u cijelosti osiguran iz Europskog socijalnog fonda U Koprivnici se gradi prihvatilište za beskućnike vrijedno 15 milijuna kuna

– Projektom ‘Volonter penzioner’ razvit će se volonterstvo za umirovljenike. Projektom će se izgraditi programi jačanja socijalnih i kreativnih vještina umirovljenika na temelju kojih će se organizirati dnevne aktivnosti, tjelesne i psihičke aktivnosti, cjeloživotno učenje, radionice o očuvanju zdravlja, kulturno-umjetničke aktivnosti, uključivanje umirovljenika u život zajednice te otvaranje i opremanje Volonterskog Kluba za umirovljenike i starije osobe – navode u Crvenom križu.

Kroz razvijene programe stvorit će se međugeneracijska suradnja, a učenici Kluba mladih gradskog Crvenog križa umirovljenike će učiti korištenju informatičke tehnologije, te im redovito mjeriti tlak i razinu šećera u krvi. Volonterski Klub za umirovljenike i starije osobe omogućit će umirovljenicima brojne aktivnosti, tjelovježbu i sportske aktivnosti poput nordijskog hodanja, korištenja bazena, posjeta utakmicama i izleta.

Projekt ‘Školska oprema za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini’ u iznosu od gotovo 500.000 kuna provodit će se u Koprivničko-križevačkoj, Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

na 300 četvornih metara Gradsko društvo Crvenoga križa Velike Gorice u novim prostorima

Glavna aktivnost je nabava i podjela 911 kompleta školske opreme za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Komplet uključuje trenirku, 2 majice, sportske hlače, vrećicu za opremu te 2 para tenisica za dvoranu i vanjski prostor.