Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Epidemiološka situacija sve ozbiljnija

Koronavirus je tu, perite ruke i držite fizičku distancu!

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ravnatelj Opće bolnice dr. Josip Samardžić rekao je da je uveden novi režim posjeta, koji su sada dopušteni samo u izvanrednim situacijama

Sve je ozbiljnije epidemiološko stanje u Brodsko-posavskoj županiji pa je tako zbog mjera opreza otkazana i slavonskobrodska Fišijada.

Županija energetski obnavlja Obrtničku i Medicinsku školu u Slavonskom Brodu Učenici i nastavnici dobit će ugodniji i ljepši prostor, ušteda energije bit će čak 80 posto

Županijski Stožer civilne zaštite i danas je izvijestio o pet novooboljelih.

– Koronavirus je tu, treba držati fizičku distancu, prati ruke i pridržavati se propisanih mjera – rekao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj brodske Opće bolnice dr. Josip Samardžić dodao je da se s pogoršanjem epidemiološke situacije i s porastom broja zaraženih usložnjava i proces ulaska u bolnicu. Na snazi je novi režim posjeta, koji su sada dopušteni samo u izvanrednim situacijama.

Potpora vatrogascima Za šest društava više od 200 tisuća kuna

– Ponovno smo uveli brisanje elektivnih operativnih zahvata, kao što smo to imali prije mjesec i pol, pa stoga molim za strpljenje. Također, svi pacijenti kod kojih postoji mogućnost razvoja aerosola moraju prije dolaska u bolnicu napraviti bris koji ne smije biti stariji od 48 sati i koji, naravno, mora biti negativan – naglasio je ravnatelj dr. Samardžić.