Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Pripremni turnir ZDBT

Košarkaški as Yao Ming mogao bi doći u Zadar

Zadarska županija
Foto: Zadarska županija
Kineska se delegacija namjerava detaljnije upoznati sa Zadar Basketball Tournamentom, jednim od najjačih pripremnih turnira u Europi, na kojem bi mogao sudjelovati i jedan od kineskih klubova

Župan Zadarske županije Božidar Longin ugostio je u Domu županije predstavnike kineske košarkaške lige CBA, koje su predvodili Zhang Xiong, glavni direktor natjecanja, i Lu Yi, direktor poslovnih operacija lige. CBA je najsnažnija liga u Aziji u kojoj nastupa dvadeset klubova, a imaju velike razvojne planove u idućem razdoblju.

Zadarska županija Posjet veleposlanika Juraja Priputena Slovaci dosad u Zadarsku županiju uložili 120 milijuna eura

Kineska se delegacija namjerava detaljnije upoznati sa Zadar Basketball Tournamentom, jednim od najjačih pripremnih turnira u Europi, na kojem bi mogao sudjelovati i jedan od kineskih klubova. Sudjelovanje na ovogodišnjem ZDBT-u već su potvrdili europski doprvak, turski Fenerbahçe, Maccabi iz Tel Aviva, Bayern iz Münchena i Olimpia iz Milana.

Košarka je jedan od najpopularnijih sportova u Kini, istaknuo je Zhang Xiong, a njihovu ligu prati više od 400 milijuna ljudi.

Kinezi su upoznati s činjenicom da je Zadar ‘grad košarke’, a u slučaju nastupa na ZDBT-u najavili su i mogući dolazak u Zadar predsjednika Kineskog košarkaškog saveza, nekadašnje zvijezde NBA lige, Yao Minga.

Zadarska županij Župan Longin na manifestaciji ‘Naše domaće, sada i ubuduće’ Naši vinari i uljari osvajaju važne nagrade i u inozemstvu