Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Krapinsko-zagorska županija

Kreativne jaslice od stakla, kamenčića pa i legića

Jaslice
1/5
Foto: Krapinsko-zagorska županija
U  proteklih 12 godina je kroz Županijsku izložbu jaslica, najstariju u Hrvatskoj, nastalo gotovo 600 jaslica

U  Osnovnoj školi "Stjepana Radića" Brestovec Orehovički u nedjelju, 6. siječnja otvorena je 12. Županijska izložba jaslica. Izložbu je otvorila zamjenica župana za Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula:

- Izložba jaslica jedinstvena je, ne samo na području Krapinsko-zagorske županije, već i šire. Izložbom se pokazuje veliki trud, kreativnost, gdje god one nastale. Ono što povezuje zajedno ove uratke je kreativnost, zajedništvo i čuvanje tradicije ali i obiteljsko druženje – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Izložene su 4923 životinje, a najviše je najviše golubova, potom patuljaste, velike i vodene peradi, kunića i egzotičnih ptica 13. županijsku izložbu malih životinja Ponosni smo na patuljaste kokoši, našeg Jureka i Katicu

Foto: Krapinsko-zagorska županija

Svečanost otvorenja je započela programom članova udruge Angeljeki i učenika OŠ "Stjepana Radića", nakon koje su se brojnim okupljenima, uz zamjenicu župana Jasnu Petek, obratili predsjednica povjerenstva za postav izložbe Ljiljana Cvetko i ravnatelj osnovne škole te predsjednik udruge Angeljeki Zdenko Kobeščak.

Liljana Cvetko pohvalila je velik odaziv izlagača te kazala kako je i ove godine pristigao velik broj pojedinačnih i grupnih uradaka, izrađenih od drva, papira, stakla, kamenčića, plastike, pa čak i lego kockica.

- U našem kraju božićni bor bez jaslica nije potpun, a na ovaj način htjeli smo toj tradiciji, koja nikad nije prekinuta, dati novi uzlet. U usporedbi s prijašnjim godinama vidljiv je velik pomak. Osim što je jaslica sve više, one su i sve ljepše, probudila se kreativnost, različiti su načini izrade i ideje, učenici, ali i svi ostali  se jako trude. Osim toga, nastojimo i da ono što učimo u školi ima podlogu u životu – suživot, razumijevanje i druženje djece i roditelja, koji su večeri proveli zajednički izrađujući jaslice, razgovarajući, umjesto da se zagledaju u televiziju, svi na jednom mjestu, oko stola – rekao je ravnatelj Kobeščak.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

U  proteklih 12 godina je kroz Županijsku izložbu jaslica, najstariju u Hrvatskoj, nastalo gotovo 600 jaslica. Cilj izložbe je objediniti likovno stvaralaštvo djece svih uzrasta od vrtića do srednjih škola, kao i odraslih pojedinaca i cijelih obitelji oko svevremenske teme rođenja Isusa.

Županijsku izložbu jaslica organizirala je udruga Angeljeki iz Brestovca Orehovičkog, koji pripremaju i svoj 19. Sabor, na kojem će biti promoviran novi, 18. broj lista “Angeljek”. Sabor će biti održan u petak, 11. siječnja s početkom u 18 sati u dvorani OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

Novi CT uređaj u Krapinskim toplicama 8 milijuna kuna vrijednih investicija Krapinske toplice dobile novi CT uređaj