Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
8 milijuna kuna vrijednih investicija

Krapinske toplice dobile novi CT uređaj

Novi CT uređaj u Krapinskim toplicama
1/8
Foto: Krapinsko-zagorska županija
"Kad imate ovakve vrhunske stručnjake, onda im kao osnivači moramo osigurati i uvjete za njihov rad"

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održano je otvorenje novog CT uređaja te predstavljanje 8,6 milijuna kuna vrijednih ovogodišnjih investicija u opremu te samu bolnicu.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić istaknula je da su u sklopu ovogodišnjih 8 milijuna kuna vrijednih investicija izdvajaju višeslojni CT i mamograf, na koje otpada vrijednost 4,975 tisuća kuna.

obilazit će se javne institucije kako bi se na licu mjesta utvrdila pristupačnost Mimohod povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

"Investicija je to koja se financirala kroz petogodišnji kredit koji će se plaćati iz decentraliziranih sredstava Županije.  Osim ta dva uređaja, nabavljeni su i rehabilitacijski bicikli, obnovljen je odjel za unutarnje bolesti, nabavili smo stabilometrijsku platformu, radili ulaganja i u vodovodnu mrežu te još mnogo manjih ulaganja", naglasila je ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Župan, Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar čestitao je svim djelatnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice na čelu s ravnateljicom Željkom Žnidarić na svemu što tijekom cijele godine čine na dobrobit svih pacijenata.

"Kad imate ovakve vrhunske stručnjake, onda im kao osnivači moramo osigurati i uvjete za njihov rad. Duboko vjerujem da će sljedeći put, kad ću ovdje držati govor, kraj mene stajati ministar zdravstva i da ćemo govoriti o tome da je Specijalna bolnica Krapinske Toplice proglašena klinikom. Ona to zavrjeđuje i za to ima preduvjete već godinama.

U Bruxellesu predstavljen projekt Znanstvenog edukativno-zabavnog centra u Dvorcu Golubovec krapinsko-zagorska županija U Bruxellesu predstavljeni budući projekti Centra za znanost i edukaciju

Dužni smo to, prije svega, ljudima koji ovdje marljivo i stručno rade, a nakon toga općini, županiji i pacijentima koji iz čitave Hrvatske dolaze ovamo", rekao je župan Kolar, pozvao Ministarstvo zdravlja i Vladu RH da u sljedećoj financijskoj omotnici europskih fondova osiguraju mogućnost prijava za dogradnju i opremanje specijalnih bolnica te naglasio kako vjeruje da će Ministarstvo zdravlja u budućnosti popratiti vizije širenja i novih ulaganja u zagorske specijalne bolnice, čime bi Krapinsko-zagorska županija definitivno postala centar zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitala je svim djelatnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice na nabavi nove opreme, a ravnateljici Željki Žnidarić i na ponovnom izboru na dužnost ravnatelja.

Aeromiting u Zaboku Aeromiting u Zaboku Josip Lacković najbolji u preciznom slijetanju

"Krapinsko-zagorska županija nije samo bogata dobrim ljudima i lijepom prirodom. Imamo i dvije specijalne bolnice, imamo zdravstvo koje odgovara ne samo na pitanja naših stanovnika, nego dakako i cijele Hrvatske. Time se naravno ponosimo. Radujem se da ćemo i dalje biti u vrhu medicine, u vrhu onoga čime se bave specijalne bolnice", istaknula je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Okupljene je pozdravio i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, dok je sam CT predstavio voditelj odjela radiologije u Specijalnoj bolnici Krapinske toplice Damir Plečko koji je istaknuo kako je novim CT-om bolnica dobila ogromnu pomoć u dijagnostici.

"Pacijente mogu biti sigurniji u svoje nalaze, brže su gotovi, imaju manje zračenje, a softveri nam omogućuju daleko bolju kvalitetu obrade i slike i samog nalaza. Radimo neke nove pretrage, ovim uređajem radimo i perfuziju mozga, definitivno to znači život za pojedine pacijente", istaknuo je dr. Plečko.

20 uzornih žena iz 14 županija Pogledajte koja županija ima 'Najuzorniju seosku ženu'

Na predstavljanju investicija bili su i izaslanica ministra zdravstva Mirjana Vuković, saborski zastupnici Marko Vešligaj i Marija Puh, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, članovi Odbora za društvene djelatnosti Županijske skupštine, djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice te predstavnici drugih zdravstvenih ustanova s područja Krapinsko-zagorske županije.