Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
obilazit će se javne institucije kako bi se na licu mjesta utvrdila pristupačnost

Mimohod povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Foto: Photo by 张 学欢 on Unsplash
Mimohodom se želi podignuti svijest o osobama s invaliditetom te unaprijediti suradnja između lokalne zajednice i osoba s invaliditetom, naročito u dijelu mobilnosti i pristupačnosti

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, organizira u ponedjeljak, 03. prosinca 2018. godine, mimohod kroz centar grada Krapine.

Mimohod počinje u 14,00 sati ispred Grada Krapine, završava u 14,45 sati ispred SŠ Krapina.

Darko Puljašić “Zajedno u športu” Uključivanje u zajednicu igranjem pikada, plivanjem i kuglanjem

Mimohodom se želi podignuti svijest o osobama s invaliditetom te unaprijediti suradnja između lokalne zajednice i osoba s invaliditetom, naročito u dijelu mobilnosti i pristupačnosti. Uključivat će obilazak ključnih javnih institucija kako bi se na licu mjesta utvrdila pristupačnost te pokušalo iznaći rješenje za poboljšanje postojeće situacije.

Nakon mimohoda, u Srednjoj školi Krapina bit će održana rasprava na kojoj će biti doneseni zaključci s preporukama za poboljšanje pristupačnosti i omogućavanja veće socijalne uključenosti osoba s invaliditetom.

U mimohodu se očekuje sudjelovanje oko šezdesetak osoba s invaliditetom, predstavnika/ca Krapinsko-zagorske županije, Policijske uprave krapinsko-zagorske, centara za socijalnu skrb i drugih zainteresiranih. Tom prilikom bit će dijeljen i letak o zlouporabi parkirnih mjesta označenih za osobe s invaliditetom.

izvrsna suradnja udruga osoba s invaliditetom i Grada Daruvar osigurao nove donacije udrugama osoba s invaliditetom