Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Koordinacija Kutina - grad prijatelj djece

Kreativni školski praznici uz Ljetnu razbibrigu

Foto: Grad Kutina
Kutinski mališani bili su oduševljeni raznim radionicama

Već osam godina u Kutini se provodi Ljetna razbibriga. Projekt je to koji je osmislila Koordinacija Kutina-grad prijatelj djece i s punim se pravom smatra jednim od omiljenih ljetnih događaja za djecu i mlade.

Organizatori su pokazali kako dugi topli ljetni praznici koji se provode na otvorenom mogu biti vrlo kreativni, a sudjelovati može svatko tko naiđe, pa čak i odrasli. Na radionicama su poslužene grickalice i sokovi, a moglo se igrati, educirati ili samo čavrljati. Kuhalo se, igralo, slikalo, vježbalo, čitalo, bilo je svega po mjeri, kako djece tako i odraslih.

Mjere aktivne politike zapošljavanja u Kutini Do prosinca će se u sklopu javnih radova čistiti i uređivati gradske površine

A upravo s tim ciljem prije osam godina započeo je ovaj projekt u kojem je od njegovih početaka Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije.

– Ove godine promijenili smo lokaciju, sedam godina Ljetna razbibriga bila je u kutinskom parku, a ovog smo ljeta bili u parku ispred POU Kutina. Ovo nam je zgodniji prostor, kako zbog rekvizita koji su nam ovdje tako i zbog male sale POU Kutina koju ćemo moći koristiti u slučaju kiše. Ovdje je i manje prometa, tako da su i povratne informacije roditelja pozitivne – rekla je Renata Vlahek. Radionice su se održavale svake srijede tijekom srpnja.

Korištenje potencijala kulturne i prirodne baštine Moslavine Turistički razvoj Moslavačke gore

Tako je su članovi Udruge invalida rada učili djecu ukrašavati predmete tehnikom decoupagea, kao i izrađivati razne ukrasne predmete. Volonteri odreda izviđača Betlehem postavili su šatore na prostoru parka, a djeca su uživala igrajući se u njima. Izviđačke igre i igre skakanja u vreći privukle su velik broj djece. Aktivnosti OŠ Mate Lovraka omogućile su sportske igre, igre spretnosti i štafetne igre koje su privukle zaista brojne sudionike. Mnogo zanimanja privukli su modeli autića koje su izradili volonteri Modelarskog centra, a razbibrigu su pratile i projekcije filmova te kazališne predstave. Sudjelovale su i druge udruge i ustanove.

Društvo Naša djeca Kutina u programu Ljetne razbibrige predstavilo se radionicom – Zdravo i fino. Pripremali su i posluživali zdrave i osvježavajuće voćne smoothieje i grickalice od tostiranih sjemenki i orašida. Djeca su imala priliku i naučiti sve o zdravoj hrani. Udruga Čaroban put na svojoj radionici održala je senzomotoričke radionice za najmlađe sudionike Ljetne razbibrige.

U gostima su Kutinčanima ove godine bili prijatelji iz DND-a Zabok koji su također promovirali zdravi život. 

Modernizacija Stigla nova cisterna za Vatrogasnu postrojbu Kutina Zlatko Babić Sastanak u Zagrebu Rekonstrukcija doma u MO-u Banova Jaruga