Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
IZ EU FONDOVA

Kreće uređenje “Dnevnog centra za starije osobe Novska"

Foto: Grad Novska
Stariji će Novljani u budućem Centru moći dobiti poludnevni ili cjelodnevni boravak uz potpunu skr

Grad Novska s partnerom, Dnevnim centrom za starije i nemoćne osobe Sisak, započinje provedbu projekta “Dnevni centar za starije osobe Novska”. Projekt će se provoditi i u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novska i gradskim društvom Crvenog križa.

Za poduzetnike početnike i one koji već posluju, ali žele širiti svoju djelatnost U novaljskoj industrijskoj zoni na 770 kvadrata otvoren prvi otočki Poduzetnički inkubator Ragan

Prenamjena zgrade

Ugovor o prenamjeni i rekonstrukciji zgrade, nekadašnje upravne zgrade novljanskih komunalnih tvrtki, potpisali su gradonačelnik Marin Piletić i Mario Pranjić, direktor građevinske tvrtke Venka gradnja iz Novske.

Vrijednost radova je oko 3,8 milijuna kuna, a bespovratna sredstva u punom su iznosu osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz projekt Razvojne agencije NORA.

– Radovi započinju tijekom travnja i trajali bi trajati sedam mjeseci. Osim građevinske rekonstrukcije, zgrada će nakon uređenja imati i lift – rekao je Mario Pranjić, direktor Venka gradnje.

– Grad Novska ovim projektom dobiva novu izvaninstitucionalnu uslugu za naše starije sugrađane u obliku funkcionalnog prostora Dnevnog centra, koji će pružati svu potrebnu podršku i dostupnost socijalnih usluga starijim osobama. Ovim se povećava kvaliteta njihova života, a mi kao grad djelujemo cijeneći važnost brige za starije sugrađane – rekao je gradonačelnik Piletić.

Posebno je naglasio kako je ovaj projekt uvod u gradnju Doma za starije u Novskoj.

TEKSTILNA INDUSTRIJA U MURSKOM SREDIŠĆU Grade novu halu i otvaraju radna mjesta

Nova socijalna usluga

– Krećemo s jednim svjetskim trendom, dakle svijet dolazi ovdje u Novsku, kroz brigu o starijim osobama uz svu potrebnu skrb – rekla je Ružica Čakširan, ravnateljica Dnevnog centra za starije i nemoćne osobe Sisak, dodajući da je Dnevni centar odličan početak uspostave jednog kvalitetnog Doma za starije.

Potpisani ugovor rezultat je jedne od aktivnosti projekta “Dnevnog centra za starije osobe Novska”, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupno vrijednog nešto više od 10 milijuna kuna. Kroz projekt je predviđeno zapošljavanje pet osoba.

Kroz odobrena sredstava preuredit će se zgrada bivšeg Vodovoda i Novkoma, gdje se u jednom dijelu prostora već provodi projekt Crvenog križa Novska “Aktivna treća dob” za osobe starije životne dobi.

– Ovime želimo omogućiti novu socijalnu uslugu u Novskoj. Naši stariji sugrađani ovim će dobiti poludnevni ili cjelodnevni boravak uz potpunu skrb – zaključio je gradonačelnik Marin Piletić.