Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Doživite Slavoniju: prvi HeadOnEast u osječkoj Tvrđi od 3. do 5. listopada

Krenite na istok, u neotkrivenu Slavoniju i doživite vrhunsku hranu, vino i glazbu

1/2
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
HeadOnEast ponudit će desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. Najvažnije, posjetitelje će dočekati dobra atmosfera koju će kreirati Slavonci, topli ljudi, najbolji domaćini

– Razmišljate o destinacijama koje pružaju užitak u svako godišnje doba? O šarmantnoj Toskani ili tajanstvenoj Transilvaniji? Vuče vas okus gastronomskih delicija slavne francuske i talijanske kuhinje ili razmišljate o kulturnom uzdizanju u Beču? Dvojite između adrenalinskog provoda ili romantičnog vikenda? Kamo krenuti? Gdje možete naći sve to – i puno više? Head on East! Krenite na istok Hrvatske – tako glasi poziv za novi turistički događaj HeadOnEast u Osijeku.

VAŽAN KORAK Izmijenjeni Prostorni plan omogućava gradnju KBC-a i Gospodarskog centra

Pozivnica je to u neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta, "zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu".

Ulični performansi

Prvi put Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija. Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, u baroknoj Tvrđi, simbolički je nazvan HeadOnEast. Organiziraju ga Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica.

Foto: Osječko-baranjska županija

Ilustracija OSJEČKO- BARANJSKA ŽUPANIJA Povučeno dodatnih 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

– Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koju će oživiti i izvedbe uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district bit će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni – navode organizatori.

Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu.

Ribarski dani u Kopačevu privukli na tisuće posjetitelja Cijelo selo mirisalo na fiš, šarana u rašljama, štuku u mundiru...

Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

Večer vina i umjetnosti

HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Novost je da će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja.

Energetska obnova Novo ruho tri ambulante DZ-a Osijek

Sve dane upotpunit će vrhunski glazbeni doživljaj na dvije glavne pozornice gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio… Bit će tu i Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi… U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret…

Druženje na prvom HeadOnEastu završava šetnjom Sajmom antikviteta koji će iznova okupiti sve tragače uspomena.