Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 65 pregleda
Priznanja i nagrade najboljima

Krenuo školski natječaj 25 godina vojno-redarstvene operacije Maslenica

Obilježavanje akcije Maslenica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Tijekom obilježavanja VRO Maslenica u siječnju organizirat će se izložba na kojoj će najuspješnijima biti dodijeljena priznanja i prigodni darovi.

U školama Zadarske županije u tijeku je provedba natječaja 25 godina vojno-redarstvene operacije Maslenica 1993. – 2018.

Natječaj je otvoren do 30. studenoga 2017. godine kada škole prijavljuju radove Kulturnom vijeću Zadarske županije.

Krajem prosinca znat će se imena nagrađenih učenika, odnosno najboljih radova, a tijekom obilježavanja VRO Maslenica u siječnju organizirat će se izložba na kojoj će najuspješnijima biti dodijeljena priznanja i prigodni darovi. Za nagrađene učenike i njihove mentore će tijekom Županijskih dana 2018. biti organiziran jednodnevni izlet .

Kao što je poznato, 22. siječnja 2018. godine obilježava se 25 godina od vojno-redarstvene operacije Maslenica, jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske i postrojbi specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata, a njenom izvedbom ponovno su spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske sa ostatkom Domovine, priopćili su iz Zadarske županije.