Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 55 pregleda
Prvi biogradski poduzetnički inkubator

Kuća poduzetništva izgradit će se do ljeta 2019. godine

Kuća poduzetništva
Vrijednost je više od 37 milijuna kuna, a s maksimalnih 20 milijuna kuna bit će sufinancirano iz fondova Europske unije

Do ljeta 2019. godine s radom bi trebao početi prvi biogradski poduzetnički inkubator. Projekt gradnje i opremanja inkubatora vrijedan je više od 37 milijuna kuna, a s maksimalnih 20 milijuna kuna nepovratnih sredstava bit će sufinanciran iz fondova Europske unije preko natječaja “Razvoj poslovne infrastrukture” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, objavljenog u sklopu Operativnog programa Konkurentnost I kohezija 2014. – 2020.

reciklažno dvorište Odobren projekt Gradi se reciklažno dvorište 'Biograd na moru'

Na tri etaže

– Oko 8,5 milijuna kuna trebao bi iznositi PDV, pa ćemo se za preostali iznos od 10 milijuna kuna natjecati u sklopu nacionalnih programa financiranja – najavio je gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Inkubator će se graditi u istočnom dijelu biogradske industrijske zone na Kosi – Torovima, a rok za realizaciju je 24 mjeseca što znači da bi trebao biti završen u srpnju 2019. godine.

– Radi se o blizu 3 tisuće kvadrata poslovnih prostora na tri etaže, na Torovima, gdje je početak same industrijske zone. Tamo će, ako sve bude u redu, za godinu i pol dana niknuti kuća poduzetništva u Biogradu koja će imati svu poduzetničku infrastrukturu koja sada nedostaje i sa svim pratećim uslugama važnim za povećanje konkurentnosti, održivosti i razvoja poduzetničke inicijative, posebno u osjetljivim početnim fazama razvoja – ističe voditelj LAG Laure Ivan Čupić.

Gabrijela Žalac Na natječaju OŠ Valentina Klarina 
u Preku 400.000 kuna za sanaciju

Kad se u skoroj budućnosti povežu resursi funkcionalne industrijske zone i poduzetničkog inkubatora, bit će to dodatni poticaj za građane biogradskog područja da brže i lakše uđu u svijet poduzetništva, a ondje će svakako svoj interes pronaći obrazovni, razvojni i inovacijski sektor, smatraju u biogradskoj Gradskoj upravi.

Partneri na projektu

U pokretanju privatnog posla Poduzetnički inkubator poduzetnicima će pružati tehničku i savjetodavnu potporu, izobrazbu, pomoć oko pristupa financijama te oko marketinga i promocija. Partneri na projektu su Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o., Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. i CEDRA Split j.d.o.o., a suradnici su LAG Laura, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, Sveučilište u Zadru, Srednja škola Biograd, te općine Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Polača, Pašman i Tkon.

Božidar Longin Otvoreni proračun Ulaganje u obrazovanje prioritet Zadarske županije