Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U GAREŠNICI

Kućanstvima umjesto vrećica stižu nove kante za plastiku

Foto: Grad Garešnica
Nove kante već su stigle u Komunalac, a osigurat će se i prostor pod ključem za njih

Kako bi se ustrojilo odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima i na taj način omogućilo da se dio tog otpada reciklira,  što bi ujedno smanjilo količine koje se dovoze na gradsko odlagalište Johovača, Grad Garešnica i gradski Komunalac proteklih su godina odradili lavovski posao.

Tehnološki park morao se preseliti na drugu adresu IT zajednica u Bjelovaru vrlo brzo bit će stup bjelovarskog gospodarstva

Za organizaciju odvojenog prikupljanja i odvoza otpada iz kućanstava bio je zadužen Komunalac, koji odvojeno prikuplja papir, plastiku, komunalni otpad te od dijela domaćinstava i biootpad. Sagrađeno je i novo reciklažno dvorište u Garešnici, a u pripremi su i aktivnosti kojima će se stvoriti još bolji uvjeti za razvrstavanje otpada.

– U cijeli taj posao nismo ušli potpuno nespremni. Već smo prije odvojeno prikupljali papir iz kućanstava, imali smo zelene otoke u gradu za odvojeno prikupljanje otpada kao i najsuvremenije odlagalište otpada i reciklažno dvorište u Velikoj Mlinskoj. No, u protekle tri godine znatno smo unaprijedili cijeli taj sustav i danas odvojeno u kućanstvima prikupljamo papir, plastiku i komunalni otpad. Što se tiče biootpada, i njega odvojeno prikupljamo iz dijela kućanstava, a ostaje nam podijeliti kante s vrećicama stanarima zgrada i osigurati im zajednički prostor pod ključem za kante s plastikom, biootpadom i papirom – rekao je direktor Komunalca Dražen Bengez. Idućih dana svako kućanstvo dobit će umjesto vrećica nove kante za plastiku koje su stigle u Komunalac.

GRAD BELIŠĆE POMAŽE Uskrsnice za umirovljenike

Utvrđeni su rasporedi za odvoz otpada, plastika i papir odvoze se jednom mjesečno, a biootpad svaki tjedan. Zasad se i komunalni otpad odvozi jednom tjedno, a nakon prijelaznog razdoblja od šest mjeseci on će se odvoziti svaki drugi tjedan.